to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 24.06.2021

Πολιτική

Χέρι - χέρι με τους ακροδεξιούς πολέμιους του δικαιώματος στην άμβλωση οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη» την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση!


Χέρι χέρι με τους υπερσυντηρητικούς της ομάδας ECR, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν το αίτημα να μη συζητηθεί, και άρα να μην κατέβει προς ψήφιση,  η έκθεση της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ (SRHR), στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών», ως απαράδεκτη!

Ενώ οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συντάχθηκαν με τις δυνάμεις της αντίδρασης, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου απέτρεψαν ένα ακόμη πισωγύρισμα στα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας, απορρίπτοντας το αίτημα, που έλαβε 391 ψήφους κατά, 280 υπέρ και 10 αποχές.

Έτσι, και παρά την προσπάθεια παρεμπόδισης εκ μέρους της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, η έκθεση για τη διασφάλιση της υγείας, των γυναικείων αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και της γυναικείας αυτοδιάθεσης θα κατέβει κανονικά προς ψήφιση. Μένει, ωστόσο μια ακόμη μάχη που μένει να δοθεί, ενάντια στα απαράδεκτα, εναλλακτικά ψηφίσματα του ECR και του ΕΛΚ, που κατεβαίνουν προς ψήφιση σήμερα το πρωί (δείτε περισσότερα παρακάτω)

Δημ. Παπαδημούλης: Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία

Το ζήτημα αναδεικνύει κι ο επικεφαλής Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου,  Δημήτρης Παπαδημούλης: 

«Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη», τονίζει ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας έκθεσης που χαρακτηρίζει ανθρώπινο δικαίωμα το δικαίωμα στην άμβλωση.

Το ακροδεξιό ECR κατέθεσε χθες αίτημα να μη συζητηθεί  - και άρα να μην κατέβει προς ψήφιση -  η έκθεση της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ (SRHR), στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών», ως απαράδεκτη!

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όμως, ψήφισαν υπέρ, συντασσόμενοι και πάλι με τις δυνάμεις της αντίδρασης, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

Η μάχη που μένει να δοθεί είναι ενάντια στα απαράδεκτα, εναλλακτικά ψηφίσματα του ECR και του ΕΛΚ, που κατεβαίνουν προς ψήφιση σήμερα το πρωί και:

• δεν υποστηρίζουν την πρόσβαση στη σύγχρονη, δωρεάν αντισύλληψη & την ασφαλή και νόμιμη έκτρωση και

ενώ ενσωματώνουν αντιδικαιωματικό λόγο που χρησιμοποιείται από αρνητές του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών στην υγεία, την αυτοδιάθεση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να πουν το ίδιο;​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)