to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:08 | 23.06.2021

Πολιτική

Ομολογία από το δεξί χέρι του Μητσοτάκη: «Δεν είχα χρόνο να τσεκάρω την είδηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου»

Ο Νίκος Ρωμανός διακίνησε στο διαδίκτυο ότι ο κατηγορούμενος για το βιασμό στα Πετράλωνα αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής του για τις συκοφαντίες. Όλο το χρονικό του διασυρμού του «σεσημασμένου» για fake news και μαύρη προπαγάνδα, εκπροσώπου της ΝΔ και της «Ομάδας Αλήθειας»


Με όρους… τρολ φαίνεται πως κινείται στο διαδίκτυο ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος όχι μόνο παραδέχτηκε πως δεν τίθεται θέμα παραίτησής του παρά τις συκοφαντίες που διακίνησε στο διαδίκτυο ότι ο κατηγορούμενος για το βιασμό στα Πετράλωνα αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου – ισχυρισμό που κατέρριψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης – αλλά όπως ομολόγησε δεν έχει το χρόνο να ελέγξει πληροφορίες τις οποίες αναδημοσιεύει στο διαδίκτυο.

• Διαβάστε ακόμα: Διπλό χτύπημα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία στον διευθυντή του γρ. Τύπου της ΝΔ, ο οποίος παραδέχεται μεν, κατόπιν εορτής, τα ψεύδη περί αποφυλάκισης του βιαστή των Πετραλώνων με τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά αμέσως μετά πετάει ακόμα ένα χοντροκομμένο fake news

Ο υπεύθυνος του γραφείο Τύπου της ΝΔ, παραδέχτηκε ευθαρσώς μιλώντας στο Kontra πως δεν είχε το χρόνο να τσεκάρει την είδηση πριν την αναδημοσιεύσει αναμεταδίδοντας επί της ουσίας fake news σαν να πρόκειται για έναν απλό πολίτη και όχι για κάποιον που διαθέτει μια θεσμική θέση.

«Δεν νοείται διευθυντής γραφείου τύπου να διακινεί fake news, είναι αδιανόητο” τόνισε ο Δ. Ριζούλης, με τον Νίκο Ρωμανό να απαντά προκλητικά «έχετε ξαναδεί εσείς να ζητώνται ευθύνες από αυτόν που κάνει repost μία είδηση και όχι από αυτόν που την δημοσιεύει;» και συνέχισε κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα, λέγοντας «ότι το repost σημαίνει, σε ένα πραγματικό χρόνο που εγώ δεν έχω την ευχέρεια να τσεκάρω γιατί εδώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι ψάχναμε να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει με αυτό το πράγμα…»

«Άρα διακινείτε πράγματα στο διαδίκτυο που δεν τσεκάρετε μας λέτε; Και είστε διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ;» επέμεινε ο Δ.Ριζούλης για να λάβει την κυνική απάντηση από τον κύριο Ρωμανό πως «διακινώ πράγματα στο διαδίκτυο που διακινούνται ούτως ή άλλως, δεν τα διακινώ εγώ».

Και εφόσον ο κύριος Ρωμανός δεν μπορούσε να δώσει μια πειστική εξήγηση για τα fake news που διακινούνται από το το γραφείο τύπου της ΝΔ πέταξε το μπαλάκι στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ «όπου ο κ. Μπάρκας έχει κάνει κατ’επανάληψη ψευδείς αναρτήσεις, αλλά κανείς δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη» με τον Άρη Ραβανό να επιμένει ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπάρκας δεν είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ρωμανός «πήρε πίσω» το ψέμα του μέσω νεων fake news

O Nίκος Ρωμανός έγραψε λοιπόν ότι «δημοσιεύματα που έκανα repost χθες σχετικά με τον Βούλγαρο βιαστή των Πετραλώνων ήταν ανακριβή», παραδέχεται ότι «ο συγκεκριμένος δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου», μόνο που ενδιάμεσα πετάει και το «ψεματάκι» ότι με τον συγκεκριμένο νόμο αποφυλακίστηκαν... «12 χιλιάδες κρατούμενοι» (όσοι, περίπου, οι φυλακισμένοι σε όλη τη χώρα!).

Ο Αλ. Νικολαϊδης, παραθέτοντας τον σχετικό πίνακα, διαλύει τον ισχυρισμό Ρωμανού, προσθέτοντας και το φαρμακερό «αν είναι έτσι τα μαθηματικά σας εκεί στη ΝΔ, δεν απορούμε πως έφτασαν τα χρέη σας στα 340 εκ. ευρώ»... Μάλλον δεν πήγε καλά για τον Νίκο Ρωμανό η νέα απόπειρα διασποράς fake news...

Τα εξώδικα που έφεραν την άτακτη υποχώρηση

Με εξώδικα απάντησε ο Νίκος Παρασκευόπουλος στους ακροδεξιούς καλοθελητές και τα στελέχη της ΝΔ, που επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη στο νόμο του για τον βιασμό στα Πετράλωνα, ισχυριζόμενοι ότι ένας από τους δράστες είχε αποφυλακιστεί βάσει αυτού το 2020.

Η προειδοποίηση του Νίκου Παρασκευόπουλου ανάγκασε ήδη την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος στο διαδίκτυο, να κατεβάσει άρον άρον συκοφαντική ανάρτηση. Πλέον αν κάποιος προσπαθήσει να διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα, βλέπει μήνυμα «Page not found». Ανάλογη τύχη είχε και το σχετικό μήνυμα στο Twitter το οποίο αναφέρει «This Tweet is unavailable».

Ομάδα Αλήθειας

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Αλήθειας δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα κείμενο με τίτλο «Βιασμός στα Πετράλωνα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει ο 35χρονος». Στο συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο 35χρονος δράστης του βιασμού της 50χρονης καθαρίστρια στα Πετράλωνα είχε καταδικαστεί για βιασμό, αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου».

Ομάδα Αλήθειας

Τι ισχύει με τον δράστη του βιασμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δράστης γεννημένος το 1986 στη Βουλγαρία, είχε καταδικαστεί για βιασμό σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και μπήκε στη φυλακή στις 17 Αυγούστου 2015.

Αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ», αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, προκύπτει έτσι ότι δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου ή οποιονδήποτε ανάλογο αποσυμφορητικό νόμο αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλ. με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλ. να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996 (δηλ. από το ν. 2408/1996).

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος.

«Η κυβερνητική ανικανότητα φέρνει αθλιότητα»

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των τομεαρχών Προστασίας του Πολίτη  της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρ. Σπίρτζη και Δικαιοσύνης, Θεόφιλου Ξανθόπουλου:

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να συλλάβει το βιαστή των Πετραλώνων την εξώθησε στη διάπραξη μιας ακόμα αθλιότητας: να προσπαθήσει να χρεώσει την αποφυλάκιση του δράστη στο νόμο Παρασκευόπουλου. Το ψεύδος απεδείχθη πάραυτα, η συκοφαντία είναι ολοφάνερη!  Στα ερωτήματα, σε πόσες ώρες από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ανταποκρίθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και σε πόσες ώρες ο αρμόδιος εισαγγελέας, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της Κυβέρνησης να συνδέσει το έγκλημα των Γλυκών Νερών με αλλοδαπούς δράστες που αποφυλακίστηκαν με τον ίδιο νόμο. Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, ομολογώντας την αποτυχία του, αναζήτησε σωσίβιο στον ίδιο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και επιδίωξε να αποσείσει τις ευθύνες του για το καθημερινό πιστολίδι και τις δολοφονίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά κανείς από τους δράστες των ως άνω εγκλημάτων δεν είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Όλοι αντιλαμβάνονται πια το κυβερνητικό παιγνίδι λασπολογίας και ανευθυνότητας. Η ΝΔ δεν θα αποδράσει από τις ευθύνες της συκοφαντώντας.

Η σκληρή πραγματικότητα της ανασφάλειας του πολίτη  είναι εδώ και δεν μπορεί να  κρυφτεί πίσω από κανένα ΠΕΤΣΩμενο επικοινωνιακό  παραβάν!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)