to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 22.06.2021

Πολιτική

Στ. Αραχωβίτης: Δέσμευση κάτω από την πίεση για τα 25 αρδευτικά

Για «πρωτοφανή αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας» έκανε λόγο ο Στ. Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αναφερόμενος στην καθυστέρηση του ΥΠΑΑΤ να βγάλει τις αποφάσεις ανάληψης νομικής δέσμευσης για 25 αρδευτικά έργα


Αφού πέρασαν οι 18 μήνες που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) είχε προθεσμία και δεν κατάφερε να βγάλει τις αποφάσεις ανάληψη νομικής δέσμευσης για τα 25 έργα ήταν προφανώς  εύλογη η ανησυχία για τον ορατό κίνδυνο  απένταξης 25 αρδευτικών έργων και απώλειας σχεδόν 350 εκατομμυρίων €. Έτσι, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, συζητήθηκε στην Βουλή, σαν επίκαιρη πλέον, η ερώτηση που  είχαn αρχικά καταθέσει  41 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ.

Από την αποκάλυψη του κινδύνου απένταξης και από την πίεση της ερώτησης, το ΥΠΑΑΤ προέβη σε τροποποίηση των αποφάσεων ένταξης προκειμένου να κερδίσει τον χαμένο χρόνο αδράνειας.

Έτσι, την προηγούμενη Παρασκευή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση δήλωσε  ότι για  22 από τα 25 έργα -ανάμεσά και για αυτό της Κελεφίνας στη Λακωνίας- έχει ήδη εκδοθεί τροποποίηση των αποφάσεων ένταξής τους ως προς την προθεσμία ανάληψης νομικής δέσμευσης, ενώ για τα υπόλοιπα 3 δεν χρειάστηκε παράταση αφού, όπως ανέφερε, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει.

Ο Βουλευτής Στ. Αραχωβίτης από τη μεριά του αντέτεινε ότι «Όσον αφορά την αρτιότητα, ξέρετε πολύ καλά για να ενταχθεί μια πρόταση χρειάζεται υποχρεωτικά να έχει ώριμες και έτοιμες τις μελέτες στο φάκελό της. Για τα 25 έργα που συζητάμε  οι φάκελοι ήταν πλήρεις, οι μελέτες προφανώς χρειάζονταν επικαιροποίηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα χρεώσουμε όλα στην πανδημία.». Συνεχίζοντας, ο Στ. Αραχωβίτης τόνισε ότι είναι προφανής η αδράνεια της πολιτικής ηγεσία αφού το δεκαοκτάμηνο έχει περάσει πάρα πολύ καιρό.

Τέλος, ο Στ. Αραχωβίτης ξεκαθάρισε ότι θα τα παρακολουθούμε όλα αυτά τα έργα και δεν θα επιτρέψουμε κανένα  από αυτά να πάει στο Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μέθοδο που επιλέξατε σαν Κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή μέσω ΣΔΙΤ, που πρακτικά θα σημαίνει ότι ο χρήστης θα πληρώσει το μισό έργο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)