to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 22.06.2021

Κοινωνία

Γιαννάκος: Με πρόσχημα την πανδημία γίνονται αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες στα νοσοκομεία

Τι καταγγέλλει με ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ


Στην καταγγελία ότι με πρόσχημα την πανδημία γίνονται αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών με αδιαφανείς διαδικασίες προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ανάρτησή του:

«Στους Υγειονομικούς αρνούνται το επίδομα για την αυτοθυσία που έδειξαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σκέφτονται το δημοσιονομικό κόστος. Να σκορπάνε όμως λεφτά από εδώ και από εκεί με αδιαφανείς διαδικασίες δεν τους νοιάζει.

Σε μεγάλο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής έγινε ανάθεση του κυλικείου στον ίδιο εργολάβο για 12 χρόνια με το ίδιο μίσθωμα επικαλούμενοι τη πανδημία. Πως προέβλεψαν ότι για 12 χρόνια θα υπάρχει πανδημία;

Όταν έγινε ανάθεση στο Νοσοκομείο της Νίκαιας για 8 χρόνια στον ίδιο εργολάβο έγινε χαμός.
Σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γίνεται κατάτμηση δαπανών για αγορά αντιδραστηρίων με ανάθεση. Μάλιστα αγοράζουν αντιδραστήρια για μοριακό έλεγχο κορωνοιου σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και χρησιμοποιούνται στο διασυνδεόμενο. Έτσι μπορούν εύκολα να κάνουν κατάτμηση της δαπάνης.

Σε άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε ανάθεση για 10 μήνες σε εταιρεία με μηνιαίο κόστος 3.707 ευρώ για τη καταχώρηση στοιχείων σε λογισμική μορφή.

Σε νοσοκομείο της Αττικής υπάρχουν καταγγελίες γραπτές για φωτογραφική ανάθεση χιλιάδων ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία υλικών χειρουργείου.

Ξεκίνησαν διαγωνισμοί επιστροφής των εργολάβων στα Νοσοκομεία στις υπηρεσίες στήριξης παρα τις αντιδράσεις των τοπικών σωματείων. Οι εργολάβοι κοστίζουν πολλαπλάσια στο δημόσιο προσφέροντας χειρότερες υπηρεσίες και εργασιακό μεσαίωνα.

Ακούει κανείς στη Κυβέρνηση;

Να ασχοληθούν και να συμαζέψουν τις δαπάνες στα νοσοκομεία. Το δημοσιονομικό κόστος τους απασχολεί μόνο στα δικά μας αιτήματα».

tags: ΠΟΕΔΗΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)