to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 22.06.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Ο γυναικοκτόνος θα έχει δικαίωμα στην επιμέλεια του μωρού

Οι ασάφειες του νόμου Μητσοτάκη δεν αφαιρούν το δικαίωμα στη γονική μέριμνα αποό τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών καθώς δεν έχει κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία


Με τον ισχύοντα νόμο της συνεπιμέλειας που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα αφαιρεθεί από τον καθ’ ομολογία γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η γονική μέριμνα. Το πλαίσιο δεν είναι επαρκές για να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα και ο ίδιος θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ως γονιός, επεσήμανε η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 η δικηγόρος μίλησε για τα κενά «παραθυράκια» τα οποία άνοιξε η ΝΔ με τον νόμο που ψήφισε. «Γι’ αυτό φωνάζαμε και λέγαμε ο κάθε κακοποιητής θα ασκεί γονικά δικαιώματα» τόνισε η Φανή Γιωτάκη.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με το νέο νόμο δεν θα αφαιρεθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η γονική μέριμνα κι εξήγησε ότι ο νέος νόμος δεν αφαιρεί το δικαίωμα στο συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών, διότι δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως εξήγησε υπάρχουν πολλά θέματα που ο νέος νόμος αφήνει εκτεθειμένα. Για αρχή στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο θα αφαιρεθεί η επιμέλεια και ενδεχομένως και η επικοινωνία με το παιδί του. Όμως το πλαίσιο δεν είναι επαρκές για να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Πράγμα που σημαίνει στο μέλλον θα ασκεί τα  καθήκοντα του ως γονιός.

Παράλληλα, στη σελίδα του Facebook, «Νομικά Θέματα Συν-Επιμέλεια», οι ειδικοί υπογραμμίζουν τα κενά στο νόμο αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημά στα Γλυκά Νερά και το μέλλον του μωρού.

«Ο κατηγορούμενος - πατέρας, ασχέτως της ποινικής δίωξης που θα ασκηθεί σε βάρος του και ανεξαρτήτως του αν θα του καταλογιστεί κακή άσκηση γονικής μέριμνας μπορεί να επωφεληθεί από το νέο νόμο 1532 και να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα και η επιμέλεια (όχι στην επείγουσα προσωρινή αρχική διαδικασία) μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τις ασάφειες που καταλείπει ο νέος νόμος», τονίζεται.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι στιγμής, δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη για ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της Λυδίας. Καλούμε τις αρχές να μεριμνήσουν για την προστασία των δικαιωμάτων της Λυδίας», προστίθεται.

Ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα τους στο facebook:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)