to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ερντογάν: Θα εντείνουμε τις απευθείας επαφές με Μητσοτάκη, Μακρόν και Μπάιντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να εντείνει τις απευθείας επαφές του με Ε. Μακρόν, Κ. Μητσοτάκη και Τζ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δηλώσεις του ύστερα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Τις επαφές του με τους ηγέτες που βιώνει τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις στην εξωτερική του πολιτική, ανάμεσά τους κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να εντείνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών, με τους οποίους συνέβησαν ‘διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα’ όπως τα αποκάλεσε και ότι συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους.

«Αποφασίσαμε με τον κ. Μακρόν, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μπάιντεν να εντείνουμε τις απευθείας επαφές μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο σημείωσε ότι είχε την πρώτη του τετ α τετ συνάντηση μετά την εκλογή του και τη χαρακτήρισε «σημαντική».

«Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχουν με τις ΗΠΑ ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν και ότι οι τομείς συνεργασίας μας είναι ευρείς και κομιστές οφέλους». Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτό το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με το Τζο Μπάιντεν.

Αντιδράσεις για τη μουσική

Αντιδράσεις, ωστόσο, προκάλεσε η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον περιορισμό της νυχτερινής διασκέδασης.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την άρση όλων των μέτρων μετακίνησης και εξόδων για φαγητό ή ποτό για τον κορωνοϊό από την 1η Ιουλίου, αλλά η μουσική θα πρέπει να κλείνει στις 12.00 τα μεσάνυχτα «γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενοχλεί κανένα», όπως είπε, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ένας περιορισμός που δεν συνδέεται με τον κορονοϊό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)