to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:14 | 21.06.2021

Διεθνή

Μέρκελ και Ντράγκι υπέρ της συνεργασίας με την Τουρκία στο προσφυγικό

«Πρέπει να ανοίξουμε μια προοπτική σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μ. Ντράγκι και σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και γι αυτό «δικαιούται για αυτό να συνεχίσει να στηρίζεται από εμάς».


Υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και μάλιστα άμεσα τάχθηκαν η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πρέπει να ανοίξουμε μια προοπτική, σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε», δήλωσε η Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μ. Ντράγκι και σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και γι αυτό «δικαιούται για αυτό να συνεχίσει να στηρίζεται από εμάς».

Αναφερόμενη και στον συνομιλητή της, η καγκελάριος πρόσθεσε ότι «είμαστε και οι δυο της άποψης ότι χωρίς συνεργασία με την Τουρκία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», με τον κ. Ντράγκι να σπεύδει να συμφωνήσει.

Ερωτώμενη σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι παρά την πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, απαιτείται μεγάλη προσοχή, κυρίως λόγω των παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού. «Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, αλλά η πρόοδός μας παραμένει εύθραυστη», προειδοποίησε και επισήμανε ότι «η ανοσία της αγέλης δεν είναι τόσο κοντά». Παρέπεμψε μάλιστα στα παραδείγματα της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

Ο Μάριο Ντράγκι από την πλευρά του ανέδειξε τη στενή συνεργασία της χώρας του με την Γερμανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο της οποίας πολλοί Ιταλοί νοσηλεύτηκαν σε γερμανικά νοσοκομεία.

Ερωτώμενος πάντως εάν η Ιταλία συμφωνεί να διεξαχθεί ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Βρετανία, όπου διαπιστώνεται έξαρση της παραλλαγής «Δέλτα», δήλωσε ότι δεν θα ήθελε «ο τελικός να διεξαχθεί σε μια χώρα όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος».

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ έχει μάλιστα προτείνει ο τελικός να διεξαχθεί στο Μόναχο αντί του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)