to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:13 | 17.06.2021

Πολιτική

Κ. Μάρκου: Το αθλητικό σ/ν αποφεύγει συνειδητά ν΄ αγγίξει την διαπλοκή και τη διαφθορά

O υπουργός επιδόθηκε σε μια εξυψωτική αναφορά στα πεπραγμένα του, ως μια συνεχόμενη προσπάθεια δήθεν αλλαγών, εντούτοις, το σημερινό ν/σ, όπως τόνισε ο Κώστας Μάρκου «αποφεύγει συνειδητά ν΄ αγγίξει την διαπλοκή και τη διαφθορά».


Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου, στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση  στην Ολομέλεια, αρχικά στηλίτευσε  το ύφος και τον τόνο του Υπουργού κ. Αυγενάκη, ο οποίος απευθύνθηκε στον κ. Μωραΐτη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτή Τομεάρχη Αθλητισμού, κατά τρόπο, που δεν αρμόζει στο Θεσμό του Κοινοβουλίου.

Υπενθύμισε ότι, παρά το γεγονός ότι, κυρίως κατά τις συνεδριάσεις των Επιτροπών  ο Υπουργός επιδόθηκε σε μια εξυψωτική αναφορά στα πεπραγμένα του, ως μια συνεχόμενη προσπάθεια δήθεν αλλαγών, εντούτοις, το σημερινό ν/σ, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου «αποφεύγει συνειδητά ν΄ αγγίξει την διαπλοκή και τη διαφθορά».

Στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Υπουργός έφερε την Ολιστική Μελέτη στο Κοινοβούλιο μόλις κατά τη σημερινή συζήτηση, και με τη γρήγορη ματιά, που εξαναγκάστηκε ο κ. Μάρκου και όλοι οι Βουλευτές να ρίξουν, διαπιστώθηκε ότι η Μελέτη έχει δύο πυλώνες, την πρόληψη και την καταστολή.  Η Κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε μόνο την καταστολή (ιδιώνυμο). Ο κ. Μάρκου υπενθύμισε επίσης ότι: α) ως προς το θέμα της παράτασης της θητείας της ΕΕΑ, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήδη από το Φεβρουάριο, προειδοποιούσε ότι δε θα διεξάγονταν έγκαιροι έλεγχοι και β) ότι προβλέπεται σύσταση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, που μυρίζει νέες «μπίζνες». Επίσης, ρώτησε εάν οι ΠΑΕ, που θα έχουν δεύτερη ομάδα θα έχουν και δύο ψήφους στη Λίγκα.
 
Έκλεισε την ομιλία του θίγοντας το γεγονός της αύξησης του ορίου ηλικίας για το δελτίο αθλητών (άνω των 35 /παράδειγμα ΣΕΓΑΣ), λέγοντας ότι ως γιατρός, κρίνει πως το ζήτημα αυτό δεν πρέπει ν΄ αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, όπως έπραξε η Κυβέρνηση με το παρόν,  εφόσον ειδικά για παράδειγμα στο στίβο, ο αθλητισμός δύναται να λάβει μια σκληρή ανταγωνιστική μορφή, που ενδεχομένως να κρύβει και κινδύνους για την υγεία ενός ερασιτέχνη αθλητή.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)