to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 17.06.2021

Πολιτική

Η κυβέρνηση πήρε πίσω την τροπολογία που «έκοβε» το επίδομα αναδοχής για τα ανάπηρα παιδιά

Η κυβέρνηση απέσυρε από την τροπολογία για την αναδοχή την απαράδεκτη ρύθμιση που στερούσε το επίδομα αναδοχής από τις οικογένειες που αναλαμβάνουν την αναδοχή ανάπηρων παιδιών, μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - «Η μικρή αυτή επιτυχία, μας επιβάλει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την αποτροπή των αντικοινωνικών πολιτικών της ΝΔ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμ. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Στην ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνεται συγκεκριμένα:

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που δημιουργεί στην κοινωνία με την αντιδραστική πολιτική της η Κυβέρνηση ανατρέποντας πλήρως βασικές αρχές του εργατικού δικαίου, θεώρησε πως βρήκε την ευκαιρία να περάσει με τροπολογία της τελευταίας στιγμής και διατάξεις που στην ουσία αποδυναμώνουν και δημιουργούν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην αποϊδρυματοποίηση τη βασική πολιτική για την αναδοχή που ψήφισε το 2018 και ξεκίνησε την υλοποίησή του η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα σε άλλα η ρύθμιση προέβλεπε ότι το επίδομα αναδοχής ανάπηρων παιδιών σταματάει να χορηγείται στην ανάδοχη οικογένεια όταν το παιδί γίνει 26 ετών. Με άλλα λόγια για παιδιά που οι βλάβες τους τα καθιστούν απόλυτα εξαρτώμενα από την οικογένεια αναδοχής, θα περικόπτεται μόλις υπερβούν το ηλικιακό αυτό όριο η ελάχιστη και κατά πολύ χαμηλότερη από τις προβλεπόμενες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οικονομικές ενισχύσεις. Είναι προφανές ότι μια τέτοια ρύθμιση θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα όχι μόνον στα άτομα που βρίσκονται σε αναδοχή για δεκαετίες αλλά στο μέλλον των ανάπηρων παιδιών που ζουν σε ιδρύματα και ελπίζουν στη σύνδεσή τους με κάποια οικογένεια.

Ευτυχώς οι επίμονες προσπάθειες της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώς Φωτίου που κινητοποίησε και φορείς του αναπηρικού κινήματος έφεραν αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση απέσυρε την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση.

Η μικρή αυτή επιτυχία, μας επιβάλει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την αποτροπή των αντικοινωνικών πολιτικών της ΝΔ που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία και κυρίως στον ευαίσθητο τομέα των ανάπηρων παιδιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες στα πάσης φύσεως ιδρύματα και που το συμφέρον τους αναδεικνύει ως πρώτιστη ανάγκη την αποϊδρυματοποίησής τους.

Παράλληλα να συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε το υποκριτικό προσωπείο της ΝΔ που με μεγάλα λόγια προσπαθεί να καλύψει τις αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σε βάρος των δικαιωμάτων των αναπήρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)