to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 17.06.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου - Ν. Σαντορινιός: Ζήτημα επιβίωσης του θαλάσσιου τουρισμού, η στήριξη των επιχειρήσεων του επαγγελματικού yachting

«Οι επιχειρήσεις του επαγγελματικού yachting ζητούν από την Πολιτεία έστω τη στοιχειώδη στήριξη που έλαβαν άλλοι πληττόμενοι κλάδοι», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Κ. Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού και ο Ν. Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε κοινή δήλωση προχώρησαν η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου και ο Τομεάρχης Ναυτιλίαςκαι Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιός σχετικά με τα προβλήματα στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού. 

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Δραματική είναι η κατάσταση στον κλάδο του επαγγελματικού yachting εξαιτίας της πανδημίας και της αδιαφορίας με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κλάδου η Κυβέρνηση της Ν.Δ..

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους  αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Έχουν χάσει βασικούς τους πελάτες, όπως οι επισκέπτες από ΗΠΑ , αλλά κυρίως από  Κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Γαλλία, αλλά και Σκανδιναβικές Χώρες, ενώ οι προβλέψεις  παραμένουν απαισιόδοξες.

Οι ακυρώσεις των ναυλώσεων φτάνουν το 90% με  100%, η ανεργία των ναυτικών αυξάνεται, και πλήττονται η λειτουργία των ναυπηγείων και όλα τα συναφή με τα σκάφη επαγγέλματα.

Ενέσεις ρευστότητας και διευκολύνσεις, όπως κεφάλαιο κίνησης, φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση των χρεώσεων στα τιμολόγια των επαγγελματικών σκαφών, κατάργηση ή αναστολή του τέλους πλεύσης και παραμονής εν μέσω πανδημίας, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση κωφεύει.

Οι επιχειρήσεις του επαγγελματικού yachting ζητούν από την Πολιτεία έστω τη στοιχειώδη στήριξη που έλαβαν άλλοι πληττόμενοι κλάδοι.

Είναι ζήτημα επιβίωσης του θαλάσσιου τουρισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)