to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:18 | 17.06.2021

Πολιτική

Μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης ορίστηκε ο Δημ. Παπαδημούλης

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τον εσωτερικό κανονισμό για τη σύνθεση της Ολομέλειας και τον τρόπο λειτουργίας της


Μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης ορίστηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Στη σύνθεση της Ολομέλειας η  Ευρωομάδα της Αριστεράς θα έχει ακόμα πέντε εκπροσώπους, ενώ μεταξύ των 108 ευρωβουλευτών που θα συνεδριάσουν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης θα είναι η Πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, ο πρώην Πρόεδρος των Φιλελευθέρων και ευρωβουλευτής του Renew, Γκι Φέρχοφστατ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κύπριος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Κώστας Μαυρίδης, και  ο Κύπριος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Θα συμμετάσχουν επίσης 54 μέλη κυβερνήσεων (δύο ανά κράτος μέλος), τρία μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής108 εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίωνπολίτες, 18 εκπρόσωποι τόσο από την Επιτροπή Περιφερειών όσο και από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, καθώς και άλλοι οκτώ από τους κοινωνικούς εταίρους και οκτώ από την κοινωνία των πολιτών. Η Διάσκεψη έχει ως στόχο να δώσει το μέγιστο δυνατό χώρο στους νέους και να διασφαλίσει ότι οι προτάσεις των πολιτών θα εισακουστούν και γι’ αυτό προβλέπεται η συμμετοχή επί ίσοις όροις των πολιτών στις διαδικασίες. Συγκεκριμένα, 108 πολίτες θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις οι οποίες θα διαρθρωθούν θεματικά γύρω από τις συστάσεις που θα συγκεντρωθούν από τις Ομάδες Δράσης και την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία αποτελεί τον μοναδικό ψηφιακό τόπο συλλογής, ανάλυσης και δημοσίευσης στοιχείων από όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη Διάσκεψη.

Σε εύθετο χρόνο, η Ολομέλεια θα υποβάλει τις προτάσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή που θα συντάξει την έκθεσή της σε συνεργασία με την Ολομέλεια και η οποία θα δημοσιευθεί στη συνέχεια στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα.

Το τελικό αποτέλεσμα της Διάσκεψης θα παρουσιαστεί σε έκθεση προς την Κοινή Προεδρία. Από την πλευρά τους τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ θα εξετάσουν με ποιον τρόπο θα δοθεί αποτελεσματική συνέχεια στην εν λόγω έκθεση, το καθένα εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων του και σύμφωνα με τις Συνθήκες.

Με τις προετοιμασίες για τις Ομάδες Δράσης Πολιτών να βρίσκονται σε εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ορίσει την ημερομηνία της πρώτης Ολομέλειας της Διάσκεψης για τις 19 Ιουνίου.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)