to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το ξεστοκάρισμα και η δικαίωση

Μόνο ο Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση δικαίωσε τελικά τον Τσίπρα


Είναι που τους είχε ενοχλήσει η λέξη “ξεστοκάρισμα” και είχαν πέσει να φάνε και τον Τσίπρα και όποιον εξέφραζε επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειριζόταν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Τότε μας έλεγαν αντιεμβολιαστές και ψεκασμένους και ήταν έτοιμοι να μας ρίξουν στην πυρά. Φώναζαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν από τις φιλικές τους συχνότητες ώστε να μην ακούγονται οι ενστάσεις και τα ερωτήματα. Και κυρίως για να μείνουν εκτός συζήτησης τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμένων πολιτών.

Και τώρα, που εμμέσως παραδέχονται ότι όντως ήταν ξεστοκάρισμα; Και τώρα, που αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο ο Τσίπρας; Τώρα πού κρύφτηκαν όλοι αυτοί και άφησαν μόνο του τον Πορτοσάλτε να μαζέψει τη λάσπη τους; Γιατί μόνο ο σχολιαστής του ΣΚΑΪ είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση δικαίωσε τελικά τον Τσίπρα, ο οποίος είχε σχολιάσει την απόφαση τότε της επιτροπής ότι οι ηλικίες 30 με 40 θα κάνουν αναγκαστικά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. «Ότι θα ερχόταν η κυβέρνηση να δικαιώσει και τον Τσίπρα που είπε για ξεστοκάρισμα. Τι άλλο να γίνει;» επισήμανε χαρακτηριστικά ο  Άρης Πορτοσάλτε παραδεχόμενος το αλαλούμ και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της. Αποφάσεις που ενισχύουν τους φόβους και την επιφυλακτικότητα των πολιτών την ώρα που θα έπρεπε να εντείνονται οι προσπάθειες για την αύξηση των εμβολιασμών.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να προχωρήσει σε μια ουσιαστική στήριξη της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και με τις παλινωδίες της είναι αυτή που υπονομεύει μια προσπάθεια που θα έπρεπε να στηρίζεται και επιστημονικά, και επικοινωνιακά. Μόνο που γι’ αυτή την κυβέρνηση η επικοινωνία αρχίζει και τελειώνει στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ως εκεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)