to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 16.06.2021

Πολιτική

Αήθης επίθεση Κεγκέρογλου στην Ξενογιαννακοπούλου για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ

Πληρωμένη απάντηση από την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. - Απόπειρα φίμωσης από τον προεδρεύοντα στη Βουλή Χαράλαμπο Αθανασίου - Γ. Ραγκούσης: Συνειδητές συκοφαντίες από τον Β. Κεγκέρογλου


Όπως γράφει η Αυγή:

Σε αήθη επίθεση κατά της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου προχώρησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπερχρέωση της ΝΔ με δάνεια.

 

Ο ίδιος, όπως δήλωσε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, γνωρίζοντας ότι οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ευθύνη για τα οικονομικά του κόμματος, ενέπλεξε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, με την ίδια αφορμή επιτέθηκε και στον Γ. Ραγκούση αλλά και σε όσα στελέχη έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σοβαρά τώρα είδα την πρόταση νόμου, να την υπογράφει η κα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Ραγκούσης, οι δύο γραμματείς της περιόδου υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Β. Κεγκέρογλου και αναρωτήθηκε -συνεχίζοντας την επίθεση κατά των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- αν τα λάθη που σύμφωνα με τον ίδιο έκαναν οι δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα τα πληρώσουν οι τωρινοί βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε την ηθική της κας Ξενογιαννακοπούλου και ζήτησε «να πληρώσουν όλοι όσοι απέκτησαν όνομα με το ΠΑΣΟΚ και μετά το πούλησαν δεξιά και αριστερά».

«Ο κ. Κεγκέρογλου συνηθίζει να μιλά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Εγώ δε θα μιλήσω με αυτόν τον τρόπο, δεν έχω μιλήσει ποτέ για συναδέλφους και πρώην συντρόφους. Δύο πράγματα για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε ποτέ ευθύνη για τα οικονομικά και το ξέρει» απάντησε από την πλευρά της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προσθέτοντας ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «απλώς δημιουργεί εντυπώσεις».

 

Η ίδια δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι διαγράφηκε και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 2012 και επέστρεψε στην πολιτική το 2018. «Παραιτήθηκα από υπουργός επειδή διαφώνησα με το δεύτερο μνημόνιο. Δεν ανέχομαι από κανέναν να κάνει κριτική στην πολιτική μου πορεία», σημείωσε η ίδια.

«Πήγα το 2018 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συστρατεύτηκα επειδή πιστεύω ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία δημιουργείται μία προοδευτική ελπίδα για την χώρα. Όλα τα άλλα τα επιστρέφω στον κ. Κεγκέρογλου», τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Απόπειρα φίμωσης και από τον Χ. Αθανασίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, ο προεδρεύων της διαδικασίας, Χαράλαμπος Αθανασίου αποπειράθηκε να βαδίσει στα ίδια βήματα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος λειτουργώντας ως κομματάρχης της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισε το μικρόφωνο στον Αλέξη Τσίπρα όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να παρέμβει στη Βουλή αναφορικά με τα δεκάδες εκατομμύρια που χρωστά η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τον λόγο και ενώ αρχικά τον έλαβε, μόλις ξεκίνησε να μιλά για τα χρωστούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο προεδρεύων διέκοψε τον Π. Σκουρλέτη καθώς δεν άρεσαν όσα έλεγε.

Στη συνέχεια, ο Χ. Αθανασίου ξανάδωσε τον λόγο στον Π. Σκουρλέτη, (καθώς είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος), με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι «προφανώς δεν σας άρεσαν αυτά που έλεγα. Ότι υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα σε σχέση με την ασυλία που είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο πλαίσιο του δικομματισμού της διαπλοκής που μας χρεοκόπησε ως χώρα».

Γ. Ραγκούσης: Συνειδητές συκοφαντίες από τον Β. Κεγκέρογλου

Σε δήλωσή του για τις συνειδητές συκοφαντίες του κ. Κεγκέρογλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζει:

Η «εποχή υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ» στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Κεγκέρογλου, είναι η εποχή της προεδρίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου, σημερινού βουλευτή του ΚινΑλ.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, τον κ. Παπανδρέου  διασύρει ο κ. Κεγκέρογλου κι επομένως αυτός οφείλει να του απαντήσει.

Οι εκάστοτε γραμματείς του κόμματος - όπως τον ανάγκασε να παραδεχτεί εχθές η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου - δεν είχαν καμία ευθύνη ή γνώση για την διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός πως ούτε καν ως μάρτυρες δεν κληθήκαμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα, στην υπόθεση της δίωξης των αρμοδίων για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτές τις αλήθειες τις γνωρίζει πολύ καλά ο συνειδητός συκοφάντης κ. Κεγκέρογλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)