to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:02 | 15.06.2021

Πολιτική

Έβγαλαν «παράνομη» την απεργία της ΑΔΕΔΥ ως τις 10 το πρωί

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς - Είχε προηγηθεί κατεπείγουσα αγωγή της υπ. Παιδείας - Η ΟΛΜΕ ωστόσο είχε εξαρχής δηλώσει πως στην αυριανή απεργία θα συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελλαδικών


Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς. Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για να διασφαλισθεί - «στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο» - ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δε θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου πάντως, δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας - καθώς και οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα ξεκινήσουν την απεργία τους στις 10 το πρωί.

Ωστόσο, ήταν ήδη γνωστό ότι η ΑΔΕΔΥ είχε λάβει απόφαση να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων από τη απεργία της 16ης Ιουνίου.

Η υπουργός ζητούσε να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από την πλευρά της ωστόσο, τόσο η ΑΔΕΔΥ είχε ανακοινώσει πως «Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», ενώ και η ΟΛΜΕ είχε κάνει ξεκάθαρο ότι «καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία της 16ης Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση (11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος) όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, εκτός από όσους και όσες εμπλέκονται στις διαδικασίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)