to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 11.06.2021

Κοινωνία

Λευτέρης Λαζάρου: Ούτε πελάτη θα διώξω, ούτε εργαζόμενο θα απολύσω

«Δε θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό. Η Πολιτεία οφείλει να πείσει για τους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» ξεκαθάρισε ο διεθνούς φήμης σεφ


Αποστομωτική απάντηση στην ηθική πρόκληση του εμβολιασμού για την πανδημία αναφορικά με τα προνόμια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όσους έχουν εμβολιαστεί, έδωσε ο διακεκριμένος σεφ και επιχειρηματίας Λευτέρης Λαζάρου.

«Εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω τίποτα από αυτά. Δε θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό. Και ούτε θα μπω στη λογική να συγκρουστώ με κοινωνικές ομάδες» τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου.

«Εάν μπορώ κάποιον να εμβολιαστεί καλώς να το κάνω, αλλά η Πολιτεία οφείλει να πείσει για τους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε με νόημα ο σεφ, μιλώντας στον Ant1.

Ο ίδιος επέμεινε «εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και δεν έχω και τι δικαίωμα συνταγματικά να απαγορεύσω την είσοδο στο εστιατόριο μου κανενός».

«Αν έχω (εργαζόμενο) αρνητή θα πρέπει να τον πείσω, θα το παλέψω», σημείωσε ο Λευτέρης Λαζάρου αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων.

Ουσιαστικά ένας άνθρωπος της αγοράς, απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος, μέσω της ΕΡΤ, είχε πει ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να απολύσουν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ότι «από την φανέλα που φτιάξαμε μάσκα, πήγαμε στις διπλές μάσκες, μετά πήγαμε στην μάσκα – ασπίδα, τώρα πήγαμε στο εμβόλιο. Τώρα πρέπει να πείσουμε τους αρνητές ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Πάντως όπως είπε ο Λευτέρης Λαζάρου, έχει μεταφέρει τον προβληματισμό του ακόμα και στο ίδιο τον πρωθυπουργό. Κι επανέλαβε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί «ποια Ελλάδα θέλουμε; Την Ελλάδα της λογικής ή μια Ελλάδα της ασάφειας; Θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη ή μια Ελλάδα του 1821;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)