to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 07.06.2021

Πολιτική

Ήξεις - αφήξεις της κυβέρνησης για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Σκωτσέζικο ντους για τον Υπουργό Ανάπτυξης στο θέμα των προνομίων που ο ίδιος άνοιξε το πρωί καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος πήρε σαφείς αποστάσεις


«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Η συζήτηση που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί είναι μια συζήτηση που γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς οι οποίοι αξιολογούν και τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορεί ωστόσο να είναι μια συζήτηση που θα λάβει σάρκα και οστά πρακτικά αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού» τόνισε η Αρ. Πελώνη στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών απαντώντας σε μια συζήτηση που άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί σημειώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 18-29 ετών..

Άδωνις Γεωργιάδης: Η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες ο οποίος προσδιόρισε την εφαρμογή τους στο χρόνο όπου θα υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων σε αντίθεση με την Αρ. Πελώνη που μίλησε για εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού

Συγκεκριμένα ο Υπ. Ανάπτυξης είπε: «Θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων, που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δεν βρίσκει ραντεβού, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης».

Και παράλληλα δήλωσε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Αθηνά Λινού: Μεγάλο ρίσκο τα προνόμια

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού επισημαίνοντας ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και διαφωνώντας με τα προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως εξήγησε η εμπειρία από χώρες που έχουν επιτύχει τείχος ανοσίας στους ενήλικες, δείχνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στους εφήβους, στα άτομα κάτω των 18 ετών.

Έτσι  με το να ελευθερωθούμε οι μεγαλύτεροι θα βάλουμε σε κίνδυνο τους νεότερους, προειδοποίησε και προέτρεψε να μην αξιοποιήσουν οι μεγαλύτεροι τα προνόμια που ενδεχομένως θα ισχύσουν για να μην μπουν σε κίνδυνο οι νεότεροι.

Χρειάζεται κοινωνική συνοχή επεσήμανε και η συζήτηση για τα προνόμια ενέχει πολύ μεγάλους κοινωνικούς κινδύνους.

Όπως είπε  θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα αλλά και με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω άλλων ασθενειών που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η αντιμετώπισή τους έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)