to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 07.06.2021

Κοινωνία

Εμβολιασμός: Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους 25 - 29 ετών με Pfizer και Μoderna

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο εμβολιασμός - Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 25 - 29 ετών με τα εμβόλια Pfizer και Moderna


Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία των εμβολιασμών από τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα - ίσως Τετάρτη ή Πέμπτη- θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες ώστε να κλείνουν ραντεβού για εμβόλια Pfizer και Moderna. Όπως, μάλιστα, σημείωσε ο ίδιος «τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 18-29, με προτεραιότητα την ηλικιακή ομάδα των 25-29 και συμπλήρωσε πως η δυναμική των εμβολιασμών θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, εφόσον η χώρα διέθετε περισσότερα εμβόλια». 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μ. Θεμιστοκλέους «η ηλικιακή ομάδα για την οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία για όλα τα εμβόλια, είναι η ομάδα 18 – 29. Για αυτήν, θα ανοίξει σε δύο φάσεις, δηλαδή για τις ηλικιακές ομάδες, 25 – 29 και 18 – 24. Για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29, αν έχουμε κάποιες επιβεβαιώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αφού περιμένουμε τις παραδόσεις της Johnson & Johnson και μία επιβεβαίωση από Pfizer. Αν τις έχουμε, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε σε πολύ λίγες μέρες το πότε θα ανοίξει η εμβολιαστική διαδικασία για την πρώτη ηλικιακή ομάδα». Δημοσιεύματα θέλουν την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για αυτές τις ηλικίες να γίνεται την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος για τον γενικό πληθυσμό διαθέσιμο στην νεαρότερη ηλικιακή ομάδα ενηλίκων είναι μόνο το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, ενώ πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια έχουν οι άνω των 30 ετών. Ωστόσο, πέραν του ότι «κάτι τρέχει» με τους αριθμούς που ανακοινώνονται για τα εμβόλια, παραμένει στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων το γεγονός ότι στις κρίσιμες ηλικίες άνω των 60 ετών το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει σχετικά χαμηλό μετά από έξι μήνες, κάτω του 70%.

Με πληροφορίες από news 24/7, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)