to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 02.08.2013

Κοινωνία

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Αυτόνομης Παρέμβασης στα τέλη Οκτωβρίου

Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης στη συνεδρίαση στις 23-7-2013 αποφάσισε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Παράταξης.


Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα γίνει σε ένα δύσκολο περιβάλλον για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που έχουν διαμορφώσει οι μνημονιακές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, βρίσκει το εργατικό κίνημα σε υποχώρηση και αποδυναμωμένο, για να ανταποκριθεί στις σημερινές έκτακτες και αυξημένες ανάγκες. 

Τα ελληνικά συνδικάτα περισσότερο αναγκαία όσο ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, καλούνται σήμερα να ανανοηματοδοτήσουν τον κοινωνικό και πολιτικό τους ρόλο, να επιστρέψουν στις ριζοσπαστικές τους καταβολές και να επανασυνδεθούν με τις αρχές και τις αξίες εκείνες, που θα τους επιτρέψουν από την μία να προστατέψουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και από την άλλη να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση του τόπου.

Στόχος είναι στη πορεία προς της συνδιάσκεψη. να ανοίξει ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος και να διερευνηθούν όλες εκείνες οι δυνατότητες για μια ριζοσπαστική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη λαίλαπα του μνημονιακού νέο-φιλελευθερισμού. 

Η συζήτηση γύρω από τα ζητήματα του προσανατολισμού, της στρατηγικής στόχευσης, αλλά και ενός σχεδίου που θα οδηγήσουν το εργατικό κίνημα σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες. θα αποτελέσουν κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Αυτόνομης Παρέμβασης. 

Ταυτόχρονα, αντικείμενο συζήτησης προκειμένου να προχωρήσουν και να ξεπεραστούν εμπόδια θα είναι τα ζητήματα της κοινής δράσης των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων, με ανοικτό κάλεσμα σε όλες τις εργατικές και συνδικαλιστικές δομές και πρόσωπα, που αναφέρονται στο ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα, φιλοδοξώντας στη συγκρότηση ενός εναλλακτικού πόλου μέσα στα συνδικάτα, με στόχο την αλλαγή προσανατολισμού σε ταξική κατεύθυνση και την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο εργατικό κίνημα 

Η πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα εργαστούμε για να είναι μια ανοικτή εξωστρεφής διαδικασία διαλόγου και δράσης, που θα αναπτύσσεται και στο επίπεδο της καθημερινής αγωνιστικής αντιμετώπισης των νεοφιλελευθέρων πολιτικών, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί τελικά σε μια συμφωνία για τη συγκρότηση ενός νέου, διευρυμένου, αγωνιστικού, ταξικού ρεύματος μέσα στα συνδικάτα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)