to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 02.08.2013

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και τις απολύσεις στην ΕΡΤ

Επίσκεψη στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ-3 πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα.


Το γραμματέα της ΚΕ συνόδευσαν η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, ο συντονιστής της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ, Νίκος Σαμανίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της ΚΕ, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της ΚΕ, Στράτος Κερσανίδης και το μέλος γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέκα Κρασοπούλου.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η αμέριστη συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του κόμματος προς τους εργαζομένους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε πραξικοπηματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ και χτύπημα στις δημοκρατικές ελευθερίες. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το νέο καθεστώς της ΝΕΡΙΤ όπως πάει να διαμορφωθεί και θεωρεί τους ανθρώπους της ΕΡΤ ως εργαζόμενους και όχι ως απολυμένους. Ανέφερε δε, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οραματίζεται μία δημόσια ραδιοτηλεόραση, όχι κάτω από την εποπτεία του κράτους ούτε κάτω από την εποπτεία του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη κι αν το κόμμα αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μια ΕΡΤ αυτοδιαχειριζόμενη από τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο πλάι των εργαζομένων της ΕΡΤ μέχρι το τέλος, επισημαίνοντας πως ως τέλος, δεν εννοεί την ήττα αλλά την τελική νίκη.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ-3 από τη μεριά τους, επιβεβαίωσαν την ενότητα και την απόφασή τους, η οποία πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν σε κάθε διασπαστική ενέργεια που θα επιχειρηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης. Μίλησαν ακόμη για την αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα τους, με τους άλλους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)