to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Β. Αποστόλου: Όλοι οι αντίθετοι στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Εύβοια να επαγρυπνούν

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει για μια ακόμη φορά τις διαδικασίες αδειοδότησης των αιολικών πάρκων - Ενδεικτικά, πριν από 3 μήνες η διϋπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων ενέκρινε πρόταση για εγκατάσταση 8 αιολικών πάρκων ισχύος 470 MW στη βορειοκεντρική και στη νότια Εύβοια, περιοχή ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη,


Όπως τονίζει ο Β. Αποστόλου: 

«Πριν 3 μήνες η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε την επενδυτική πρόταση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. και του Πορτογαλικού ομίλου EDP Renewables για την εγκατάσταση 8 αιολικών πάρκων ισχύος 470 MW στη βορειοκεντρική και στη νότια Εύβοια.

Κατά της απόφασης αυτής υπάρχει ήδη μεγάλη αντίδραση όχι μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές , αλλά και γενικότερα σε όλο το νησί . Είναι χαρακτηριστική από μόνη της η μαζική αντίδραση που έχει ήδη καταχωρηθεί στη διαβούλευση, αλλά και η πρόσφατη δημοσιοποίηση σχετικής επιστολής από 122 συλλογικούς φορείς της Π.Ε. Εύβοιας, οι οποίοι έχουν προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

Ανάλογη προσφυγή στο ΣτΕ ετοιμάζεται και από το Δήμο Μεσσαπίων- Διρφύων, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει Καταγγελία στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράβαση του Ενωσιακού Περιβαλλοντικού Δικαίου από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές του Δήμου .

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, των περιοχών που προτείνονται για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, έχουν καταθέσει ενδικοφανείς προσφυγές.

Επειδή

1) από την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων ΕG φαίνεται ήδη ότι τα συγκεκριμένα αιολικά πάρκα έχουν χωροθετηθεί σε εκτάσεις που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες, αλλά και σε θέσεις που απέχουν κάτω των 3 χιλιομέτρων από εκτάσεις αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και

2) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζεται να προσφέρει στους συγκεκριμένους επενδυτές, πέραν αυτών που ως τώρα υπάρχουν, περισσότερες διευκολύνσεις, φτάνοντας ακόμη και μέχρι του σημείου διευκολύνσεων στις χρηματοδοτήσεις,

πρέπει όλοι, φορείς και πρόσωπα, όσοι έχουμε ταχθεί, χωρίς ναι μεν αλλά, ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη βορειοκεντρική και στη νότια Εύβοια να επαγρυπνούμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)