to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 01.06.2021

πηγή: Propaganda.gr

Κοινωνία

«Γιατί να βλέπω εγώ το αξύριστο πόδι σου;»: Παραλήρημα μισογυνισμού από την πολιτευτή της ΝΔ

Για «νοσηρή μειοψηφία» έκανε λόγο η 30χρονη αποτυχημένη πολιτευτής, αναπαράγοντας τον ακραίο μισογυνισμό της alt raight η οποία φαίνεται ότι τείνει να επικρατήσει στο εσωτερικό της ΝΔ


Σε ένα αδιανόητο ξέσπασμα μισογυνισμού και χυδαίου συντηρητισμού προχώρησε η 30χρονη πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η νεαρή κοπέλα, μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram εξέφρασε την αντίθεσή της με το κίνημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και θέλει τον κάθε άνθρωπο να κυκλοφορεί με ότι ρούχα θέλει και τις γυναίκες να φωτογραφίζονται προβάλλοντας όσα η κοινωνία θεωρεί ατέλειες.

Όλο αυτό φαίνεται ότι προσβάλλει την αισθητική της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία δεν άντεξε και ξέσπασε, χωρίς να την ρωτήσει κανείς προφανώς, χαρακτηρίζοντας «νοσηρή μειοψηφία» όσους τάσσονται υπέρ αυτού του κινήματος.

Διάβασε παρακάτω τι ακριβώς λέει στο βίντεό της η νεαρή πολιτευτής.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ότι υπάρχει μια τάση στα social media την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ασχολίαστη διότι καταστρέφεται η κοινωνία μας, η κοσμοθεωρία μας και γενικότερα όσα έχουμε μάθει. Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους. Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν. Τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους.

Και αναρωτιέμαι στους άντρες προφανώς μπορεί να μην αρέσουν αλλά και να αρέσουν ας αφήσουμε λίγο έξω το θέμα των ανδρών. Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα. Αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες. Που είμαι γυναίκα. Δε μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι, εγώ γιατί να το βλέπω;

Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο και πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο. Και βλέπουμε από την άλλη τους άντρες ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερα γυναικεία ρούχα και γενικότερα κάνουν πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες. Από την άλλη, οι γυναίκες γέρνουν προς τους άντρες. Μένουν αξύριστες.

Προβάλλουν το ότι είναι αξύριστες. Ντύνονται με oversized ρούχα και πολλές φορές ανδρικά ρούχα και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο φυσιολογικό, είναι αποκρουστικό και για τις γυναίκες και για τους άντρες.

Ε λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δε θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει εώς τώρα όλοι μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε και αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη διότι σε καμία περίπτωση αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη είναι εποχή των σπηλαίων γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούνταν τον εαυτό της».

Όπως ήταν πολύ φυσικό, μετά από αυτήν την ανάρτηση της κυρίας Λατινοπούλου, ξέσπασε κίνημα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την απάντησή της στο παραλήρημα της πολιτευτή της ΝΔ Θεσσαλονίκης έδωσε με τον δικό της τρόπο η Βασιλική Διαλυνά μέσα από τα social media. 

Παρακολουθήστε το βίντεο που ανήρτησε στο facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)