to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 29.05.2021

Πολιτική

Α.Τριανταφυλλίδης: «Με Κ.Μητσοτάκη πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» (Ηχητικό)

«Δεν λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα και είναι χαρακτηριστικό ότι και το δεύτερο και το τρίτο κύμα βρήκε απροετοίμαστη την Κυβέρνηση» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή είμαστε συναινετικοί, ζητούμε προτάσεις από την αντιπολίτευση και τις άλλες ημέρες είμαστε διχαστικοί, εμπρηστικοί, ανιστόρητοι. Εξισώνει, μπροστά στους καλεσμένους, την ιστορική ημέρα που θυμόμαστε την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., θυμάται να πει, είναι συγκλονιστικά απαράδεκτο, την αριστερά με τον φασισμό; Είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία, στην οποία μας οδήγησαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας το 2010; Είναι σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018; Είναι σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους πάνω στην οποία κάθεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έφτιαξαν καθαρό διάδρομο ο Τσακαλώτος και ο Σταθάκης μέχρι το 2032;» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου σχολιάζοντας τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε.

Αναφερόμενος στις υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση η Κυβέρνηση της ΝΔ ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Ένα πρώτο ερώτημα το οποίο θέτω από την πρώτη στιγμή, από το Γενάρη ακόμη σε δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και στη Βουλή, επ΄αφορμή επίκαιρων ερωτήσεων που έχω καταθέσει, είναι για ποιο λόγο η Κυβέρνηση χάρισε δύο εκατομμύρια εμβόλια της Moderna, που θα έπρεπε και δικαιούτο να πάρει από τον ευρωπαϊκό επιμερισμό, του ευρωπαϊκού συμβολαίου. Αντί να πάρει 3,8 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna πήρε μόλις 1,8 εκατομμύρια εμβόλια. Το ερώτημα είναι γιατί; Ρώτησα επανειλημμένα. Συγκροτημένη, πειστική απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας δεν έχει δοθεί. Δεύτερον, πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι η πανδημία τελειώνει. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο λέει ότι η πανδημία δεν τελειώνει, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και μάλιστα ασκεί κριτική και «μαλώνει» τους Υπουργούς του για ποιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει συγκεκριμένα ζητήματα και θέματα, λες και πρόκειται για άλλη Κυβέρνηση και όχι τη δική του. Αυτό σημαίνει πως πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και ότι οι αναγκαίες και απαιτούμενες αυτονόητες κινήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ, μονιμοποίησης των 16000 συμβασιούχων που έδωσαν μάχη φάτσα κάρτα με τον κορονοϊό μέσα στις ΜΕΘ δεν γίνεται. Δεν λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα και είναι χαρακτηριστικό ότι και το δεύτερο και το τρίτο κύμα βρήκε απροετοίμαστη την Κυβέρνηση. Οι επιστήμονες τώρα λένε ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα ενόψει του τέταρτου κύματος τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)