to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η κοινή αγωνία Μητσοτάκη - Πορτοσάλτε

Το ότι ακόμα φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πασιφανές. Το ότι φοβούνται την κοινωνία, ακόμα πιο καθαρό


Ασθενής προσήλωση στους δημοκρατικούς κανόνες, υπονόμευση των παραδοσιακών θεσμών, απόπειρα ελέγχου της Δικαιοσύνης, επίθεση σε βάρος των συστημικών ΜΜΕ, άρνηση της νομιμότητας των πολιτικών σου αντιπάλων. Αυτά είναι τα τέσσερα χαρακτηριστικά της «ανόδου ενός λαϊκιστικού κινήματος» που υπονόμευσε τη δημοκρατία και τους θεσμούς και της «απολυταρχικής συμπεριφοράς» την οποία απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο 32% των πολιτών, ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος που κρατάει τη Βουλή σε καραντίνα στη χώρα που ο Economist κατατάσσει στις "προβληματικές δημοκρατίες" κάτω από την Μποτσουάνα και το Πράσινο Ακρωτήρι. Η κυβερνητική πλειοψηφία που άλωσε το ΑΣΕΠ, που έχει ποδηγετήσει κάθε ανεξάρτητη αρχή, που έχει ρεκόρ φωτογραφικών τροπολογιών για να "κουμπώνουν" στους εκλεκτούς της ψευτο-αριστείας. Ο Μητσοτάκης που έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε παραμάγαζο του Μαξίμου, ενώ εννέα στα δέκα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι κυβερνητικές ντουντούκες.

Ο άνθρωπος που ως αντιπολίτευση δίχασε όσο κανείς άλλος, κάλυψε και τροφοδότησε το μίσος την περίοδο υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, με γαλάζια στελέχη και να χαρακτηρίζουν "προδότες" και "μειοδότες" τους πολιτικούς τους αντιπάλους αναβιώνοντας το εμφυλιακό λεξιλόγιο. Οι ίδιοι που αντιπολιτεύτηκαν σαν τυμβωρύχοι στα αποκαΐδια και στους νεκρούς στο Μάτι. Που κανιβάλισαν με τον πιο χυδαίο τρόπο από την οικογένεια του Αλ. Τσίπρα έως και απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράστηκε επίσης το όνειρό του για επιστροφή "σε ένα σύστημα με δύο κόμματα, τα οποία ομοιάζουν κατά τον τρόπο που ίσχυε στο παρελθόν". Θα ήθελε, λέει, στον ΣΥΡΙΖΑ να "εγκατέλειπαν το κομμάτι της πιο ριζοσπαστικής πλευράς τους". "Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, δεν τα είχαμε ποτέ" πρόσθεσε. Σωστά, οι "μακεδονομάχοι" που βγήκαν στα συλλαλητήρια πλάι στον Σαμαρά, στους Μπογδάνους, στους Κυρανάκηδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν. Οι υπερπατριώτες που υμνούν τον φράχτη του  Έβρου, τα pushbacks, συριζαίοι κι αυτοί.


Λίγο αργότερα, πήρε τη σκυτάλη ο... άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ  Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος χαρακτήρισε "ρετάλια" και "Αριστερά των σπηλαίων" το κόμμα που ψήφισε το 32% του ελληνικού λαού και κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να φτιάξει καινούργιο κόμμα, γιατί έχει άγχος, λέει, να υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα.

Το ότι ακόμα φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πασιφανές. Το ότι φοβούνται την κοινωνία, ακόμα πιο καθαρό. Δεν τους έπιασε ξαφνική αγωνία για τον Αλέξη Τσίπρα και την τύχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι το άγχος τους να δικαιωθεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)