to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 28.05.2021

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης: «Το καθεστώς Μητσοτάκη αλλοιώνει και τα πρακτικά της προανακριτικής»

«Τα όσα βγαίνουν από την προανακριτική δεν αποτελούν Σημεία και τέρατα αλλά σημεία και ανέκδοτα. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»


«Να γίνει έγκαιρα σαφές στον κ.Τσαβούσογλου ότι παιχνίδια στο εσωτερικό της χώρας μας δεν  επιτρέπονται»

«Η Τουρκία πάντα βρίσκει και κάνει. Αν μας βρει μπόσικους, αν δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες διπλωματικές ενέργειες που δεν θα αφήνουν περιθώρια για οποιαδήποτε αμφισβήτηση στο περιεχόμενο και στην οριοθέτηση της συγκεκριμένης συνάντησης τότε είναι σαφές ότι θα αδράξει την ευκαιρία. Η ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους παιχνίδια στο εσωτερικό της επικράτειάς μας από οποιαδήποτε χώρα δεν είναι επιτρεπτά.

»Θα καλωσορίσουμε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, θέλουμε να υπάρξει μία γόνιμη, δημιουργική και αποδοτική συνάντηση, πάντα όμως στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν παζαρεύουμε το περιεχόμενο της Συνθήκης της Λωζάννης. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αφορούν την πατρίδα και ξεπερνούν κοντόθωρες κομματικές προσεγγίσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους δημοσιογράφους Ι.Χασαπόπουλο και Α.Βούλγαρη για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη αλλοιώνει και τα πρακτικά της προανακριτικής»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της προανακριτικής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε: «Σε σχέση με τις προτεραιότητες του δημόσιου διαλόγου η συζήτηση που προηγήθηκε μου θύμισε την αρχαία ρήση που έλεγε ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς: “Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν”, δηλαδή, την ώρα που ο κόσμος καίγεται, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ρημαγμένοι από το φόβο του κορονοϊού, την απαισιοδοξία για το τι τους ξημερώνει, για το τι θα κάνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους με την ανεργία, για το ποια είναι η προοπτική τους, η ΝΔ βρήκε ένα μυθιστόρημα για να απασχολήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Τα όσα βγαίνουν από την προανακριτική δεν αποτελούν Σημεία και τέρατα αλλά σημεία και ανέκδοτα. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Ψάχνει να βρει ένα ωραίο μυθιστόρημα η κυβερνητική πλευρά για να αποσπάσει την προσοχή από τα καθημερινά προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την υγειονομική, την οικονομική και την κοινωνική κρίση.

Σε σχέση με το αντικείμενο της προανακριτικής να κάνουμε τη σύντομη συζήτηση του αυτονόητου, με ερωτήσεις και απαντήσεις:

1) Ο κ.Καλογρίτσας έχει κανάλι αυτή τη στιγμή; Όχι, δεν έχει κανάλι. Άρα αυτό σημαίνει ότι το “ΣΥΡΙΖΑ Channel” ήταν ένα μυθιστόρημα, μία φαντασίωση.

2) Όταν κλήθηκαν οι υπερθεματιστές να φέρουν τα χρήματα, τα έφερε τα χρήματα ο κ.Καλογρίτσας; Όχι είναι η απάντηση

3) Όταν ζήτησε την 48ωρη προθεσμία για να βρει τα χρήματα ο κ.Καλογρίτσας, την έδωσαν αυτοί που υποτίθεται ήταν “κολλητοί” του; Όχι, η επιτροπή αποφάσισε ότι τίθεται εκτός διαγωνισμού και δεν δόθηκε η 48ωρη προθεσμία σε αυτόν που ήταν υποτίθεται “κολλητός” και ετοίμαζε το “ΣΥΡΙΖΑ Channel”.

4) Αναφορικά με την εγγυητική των 3 εκατομμυρίων που δεσμεύτηκαν τα χρήματα, όπως και όλων των υπερθεματιστών, ο κ.Καλογρίτσας παρόλο που δεν έλαβε τηλεοπτική άδεια, τα χρήματα της εγγυητικής του αποδόθηκαν όταν τα πήραν και οι υπόλοιποι υπερθεματιστές. Κάνουμε κυριολεκτικά δίκη υποτιθέμενων προθέσεων», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)