to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 28.05.2021

Οικονομία

Στ. Αραχωβίτης: Το εισόδημα να προκύπτει από το χωράφι του παραγωγού και όχι από επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις

«Η Κυβέρνηση στον αγροτικό χώρο έχει απογοητεύσει, με τελευταία εξέλιξη την αστοχία στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο αιγοπρόβειο και το αγελαδινό γάλα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε το 50%! Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μέσα σε αυτό το πλαίσιο απογοήτευσης, γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ»


Συνέντευξη στο Θεσσαλία ΤV και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κολλάτο παραχώρησε την Πέμπτη 27 Μαΐου, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης, μετά και την πολυπληθή και διαδραστική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε Λάρισας την Τετάρτη, 26 Μαΐου, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του αγροτικού κόσμου.

“Η Κυβέρνηση στον αγροτικό χώρο έχει απογοητεύσει, με τελευταία εξέλιξη την αστοχία στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο αιγοπρόβειο και το αγελαδινό γάλα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε το 50%! Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μέσα σε αυτό το πλαίσιο απογοήτευσης, γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Στα χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπήκε μια τάξη στις πληρωμές, μπήκε μια τάξη στις εξαγωγές, έγιναν δομικές αλλαγές” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης.

Ο Τομεάρχης Αγροτ. Πολιτικής αναφέρθηκε επίσης στην απαραίτητη ώθηση που πρέπει να δοθεί στην πρωτογενή παραγωγή, ώστε το εισόδημα να προκύπτει από το χωράφι του παραγωγού και όχι από επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις. “Να βασιστούμε δηλαδή στον κόπο του παραγωγού!Κι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορα εργαλεία για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αυτό που είχε προαναγγείλει ο Αλ. Τσίπρας το 2019 για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ στο αγροτικό πετρέλαιο και η κατασκευή αρδευτικών έργων” κατέληξε.

Το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)