to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 26.05.2021

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης κατά Βορίδη: «Με ιντριγκάρει η παρουσία του πρώτου τη τάξει Υπουργού της Αναξιοπιστίας» (βίντεο)

"Από τον «μπάφο», από το Βήμα της Βουλής, που τα «ναρκωτικά» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που προωθούσε, έγιναν επένδυση που ψηφίστηκε με την ψήφο και του κ. Βορίδη, μέχρι το «μακεδονικό» που από αυτό εδώ το Βήμα χαρακτήριζε «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας» τον ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει σήμερα ως Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας να τιμά και να εφαρμόζει τη Συμφωνία ως «το φως το αληθινόν»"


«Με ιντριγκάρει η παρουσία του προσώπου που κατεξοχήν εκπροσωπεί την αναξιοπιστία, του Υπουργού Εσωτερικών του κ. Βορίδη. Από τον «μπάφο», από το Βήμα της Βουλής, που τα «ναρκωτικά» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που προωθούσε,  έγιναν επένδυση που ψηφίστηκε με την ψήφο και του κ. Βορίδη, μέχρι το «μακεδονικό» που από αυτό εδώ το Βήμα χαρακτήριζε «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας» τον ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει σήμερα ως Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας να τιμά και να εφαρμόζει τη Συμφωνία ως «το φως το αληθινόν». Ανένηψε ο κ. Βορίδης! Αυτόν έχει πρώτο τη τάξει Υπουργό ο κ. Μητσοτάκης και τώρα καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο έγινε η πολιτική του επιλογή αυτή. Είναι η αξιοπιστία του ανδρός», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», ασκώντας δριμεία κριτική στον Υπουργό Εσωτερικών για την αναξιοπιστία που επιδεικνύει.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε  «Η ομογένεια δεν επιθυμεί να εμπλέκεται στις τρέχουσες διακομματικές αντιπαραθέσεις. Επιθυμεί να συμμετέχει σε ένα συναγωνισμό προσφοράς στην πατρίδα και όχι σε έναν ανταγωνισμό φθοράς. Επιθυμεί να προσθέτει και όχι να αφαιρεί, να πολλαπλασιάζει και όχι να διαιρεί. Επιθυμεί να ακούγεται η φωνή της καθαρά, με κρυστάλλινο τρόπο στο εθνικό κέντρο χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς της κομματικής ιδιοτέλειας. Για αυτό εμείς από το ΣΥΡΙΖΑ και το Δεκέμβριο του 2019 -και όταν ψήφιζα έλεγα, «Ψηφίζω, έχοντας πολλές επιφυλάξεις, το νομοσχέδιο», που έγινε νόμος και θα ισχύσει απ’ ό,τι φαίνεται, του Δεκεμβρίου του 2019- προτείναμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο της ομογένειας και όχι τα χωριστά κομματικά ψηφοδέλτια, γι’ αυτό προτείναμε τις περιφέρειες της ομογένειας, να αποφασίζει η ομογένεια για την εκπροσώπησή της. Από την ομογένεια, με την ομογένεια, για την ομογένεια».

«Το δικαίωμα του εκλέγειν και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ως απολύτως συναρτώμενα μέρη του όλου της δημοκρατικής διαδικασίας, πρέπει να ασκείται στο ακέραιον, όλον, από τους ομογενείς. Και εσείς δεν μπορείτε να το εγγυηθείτε, γιατί απλά είστε αναξιόπιστοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)