to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 22.05.2021

Πολιτική

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΒΕ κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη (φωτ. - βίντεο)

Mε πανό και διανομή ενημερωτικού υλικού, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου με το οποίο η Νέα Δημοκρατία καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, μετατρέπει σε ανεξάρτητη αρχή το Σ.ΕΠ.Ε., καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις.


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η υγειονομική κρίση που διανύουμε καταδείχθηκε για άλλη μια φορά η καλύτερη ευκαιρία για να ρημάξει η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ όσα δεν τόλμησαν ή δεν πρόλαβαν ακόμα κι οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κατά την παρουσίαση του αντεργατικού νομοσχεδίου, ο Υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, μετατρέπει σε ανεξάρτητη αρχή το Σ.ΕΠ.Ε., καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και σε συνθήκες πανδημικής κρίσης, επιλέγει να ενθαρρύνει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, να πραγματοποιήσει μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους εξυπηρετώντας πιστά το κεφάλαιο εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η Νέα Δημοκρατία, που καταφανώς εκτελεί τα θελήματα λίγων μεγαλοκεφαλαιούχων γκρεμίζοντας κατακτήσεις αιώνων του εργατικού κινήματος, φαίνεται πρόθυμη να διαταράξει για άλλη μια φορά τις σχέσεις συνύπαρξης ενώ την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ εξακολουθεί να στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και πλάι σε κάθε εχθρό τους. Ωστόσο, κεφαλαιοκράτες, κυβέρνηση και κάθε λογής δεκανίκια παραγνωρίζουν πως θα θερίσουν αντιστάσεις.

Δυο λόγια για την κινητοποίηση  - «Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια»

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στην γκρίζα ζώνη της επισφάλειας, της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας. Το αντεργατικό κι αντικοινωνικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει. Θέλουμε πίσω όλα όσα μας καταλήστευσαν και γι' αυτό δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη διάλυση των κεκτημένων μας δια της εργαλειοποίησης της πανδημίας. Δεν θα είμαστε η χαμένη γενιά, δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Απαιτούμε απ' τον ΣΕΒ κι απ' τα κυβερνητικά του φερέφωνα να αποσύρουν άμεσα κάθε σχέδιο επίθεσης στον κόσμο της εργασίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με  κάθε νέο και νέα, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Θέλουμε περισσότερη ζωή και λιγότερη δουλειά. Δεν θα πληρώσουμε εμείς και αυτήν την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)