to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 19.05.2021

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Ο νέος εκλογικός νόμος έρχεται μόνο για να ευνοήσει τους γαλάζιους δημάρχους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα συνεχίσει τον ευρύ διάλογο για την Αυτοδιοίκηση επί όλων των θεμάτων που την αφορούν», επεσήμανε σε διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, αν. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Στον νέο εκλογικό νόμο αναφέρθηκε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, αν. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο οποίος μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση. «Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος», σημείωσε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, υπέυθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

«Ο νέος εκλογικός νόμος αποτυπώνει πλήρως την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αδιαφορεί για τη θεσμική θωράκισή της, επιδιώκοντας αποκλειστικά να εκμεταλλευτεί τις πολιτικές συγκυρίες και να διασφαλίσει ευνοϊκές συνθήκες επανεκλογής για τους δικούς της δημάρχους», υποστήριξε σε διαδικτυακή εκδήλωση του ιστότοπου Real Politik ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Ευβοίας, «η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος, επαναφέροντας ένα εκλογικό σύστημα που δοκιμάστηκε και απέτυχε το 2006, ενώ παράλληλα όμοιό του δεν συναντάται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα».

“Τα τοπικά συμβούλια είχαν απεξαρτηθεί από τις παρατάξεις, δίνοντας το κίνητρο σε νέους και αξιόλογους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα τοπικά ζητήματα, καταπολεμώντας την ένδεια του πολιτικού συστήματος και είναι πραγματικά κρίμα που η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί αυτήν τη ρύθμιση”, επεσήμανε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης. “Η εμπειρία, όμως”, συνέχισε, “δείχνει ότι η θεσμική εκτροπή που πραγματοποιείται με τον νέο εκλογικό νόμο θα συσπειρώσει τον προοδευτικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα τα εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση να λυθούν με μια προοδευτική πρόταση για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του, «θα συνεχίσει τον ευρύ διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει για την Αυτοδιοίκηση επί όλων των θεμάτων που την αφορούν, προκειμένου να συνδημιουργήσει με όλους τους πολίτες μία ολοκληρωμένη προοδευτική πρόταση για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)