to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 19.05.2021

Πολιτική

Ν. Συρμαλένιος: Η εγκατάσταση μεγάλων αιολικών βιομηχανικών πάρκων στα νησιά, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς φέρουσα ικανότητα είναι καταστροφική

«Η τοποθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς φέρουσα ικανότητα είναι μια καταστροφική πολιτική», τόνισε ο Ν. Συρμαλένιος στην Βουλή στην συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών με θέμα την στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία


Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τοποθετήθηκε ο Ν. Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπου και αναφέρθηκε στην στρατηγική μετάβασης σε μια κλίμακα ουδέτερη οικονμικά.  

«Η τοποθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς φέρουσα ικανότητα είναι μια καταστροφική πολιτική. Ευνοεί μόνο και αποκλειστικά τα μεγάλα συμφέροντα, χωρίς κανένα όφελος προς τις τοπικές κοινωνίες. Φυσικά αυτή η πολιτική δυσφημίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις καθιστά εχθρικές προς τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, το μοντέλο των μεγάλων βιομηχανικών αιολικών πάρκων  που αδειοδοτήθηκαν και συνεχίζουν να αδειοδοτούνται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα νησιά μας, δεν έχει θέση και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες. Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα την στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι: Επιτάχυνση και ολοκλήρωση του χωροταξικού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με άμεση διαβούλευση και με τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλη δρομολόγηση μελέτης φέρουσας ικανότητας ανά νησί. Μέχρι την ολοκλήρωση του χωροταξικού για τις ΑΠΕ καμία εγκατάσταση χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Στήριξη της ενεργειακής αυτοπαραγωγής από τις ενεργειακές κοινότητες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα νοικοκυριά, τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)