to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πού θα πάνε τα λεφτά

Η επαναφορά του συστήματος Σημίτη στην οικονομία επαναφέρει γνώριμες πρακτικές και γνώριμα ονόματα


Όχι που δεν ξέρουμε πού θα πάνε τα 32 δισ. από τη συγκυβέρνηση Μητσοτάκη - καλής γνωστής διαπλοκής. Εκεί που πρέπει θα πάνε. Εκεί που χρωστάνε σπουδές με υποτροφίες στα αμερικανικά πανεπιστήμια και σύντομες επαγγελματικές καριέρες πριν κληρονομήσουν την έδρα του μπαμπά θα πάνε. Εκεί που μας στήριζαν οικονομικά στα δύσκολα χρόνια. Εκεί γενικώς που νιώθουν ότι έχουν «δουλείες».

Στην οικονομία έχει πάρει το πάνω χέρι ο Στουρνάρας. Συμβαίνει δε οι φίλοι του Στουρνάρα να είναι και φίλοι του Μητσοτάκη, γεγονός που διευκολύνει τους σχεδιασμούς.

Γι’ αυτό εσχάτως έχει βρεθεί στη μαύρη λίστα το οικονομικό επιτελείο, Σταϊκούρας - Ζαββός, όπου ο μεν πρώτος απειλείται ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών (διότι, λέει, εμποδίζει τις επενδύσεις...), ο δε δεύτερος βλέπει ότι απορρίπτονται από το Μαξίμου οι προτάσεις του για τον τραπεζικό τομέα και υιοθετούνται εκείνες των Στουρνάρα και Πατέλη.

Η επαναφορά του συστήματος Σημίτη στην οικονομία επαναφέρει γνώριμες πρακτικές και γνώριμα ονόματα. Στα ΕΛΠΕ παίρνει το πάνω χέρι ο Λάτσης και η διοίκηση ενημέρωσε ότι δεν θα υπάρξουν ξανά οι υψηλές κερδοφορίες που επιτεύχθηκαν τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις με προκαθορισμένο ονοματεπώνυμο νικητή και νταραβέρια (π.χ. θα σου δώσω τη ΔΕΠΑ, αλλά δεν θα αντιδράσεις για τα ΕΛΠΕ).

Σημαίνει ότι κλάδοι της οικονομίας θα μοιραστούν (δύο θα μοιράζονται τα πετρέλαια, ένας θα κυριαρχεί στα τεχνικά έργα, άλλος στον τζόγο κ.λπ.). Δείτε πώς και ποιοι ερίζουν για τα σκουπίδια.

Σημαίνει ακόμη ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση θα σηκώνει ψηλά τα χέρια όταν τσακώνονται τα βουβάλια της χώρας. Νομίζετε ότι τυχαία ακυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες ύστερα από δικαστική απόφαση για τα αναδασωτέα υψώματα του Παλαιού Ψυχικού;

Σημαίνει ότι το δημόσιο και το τραπεζικό χρήμα θα καταλήγει στους έχοντες και κατέχοντες. Τα 32 δισ. θα μοιραστούν όσοι μεγάλοι πληρούν τα τραπεζικά κριτήρια -  άρα θα μπορούσαν να δανειστούν από τις τράπεζες αλλά χάρις στον Μητσοτάκη θα τα πάρουν από τον δημόσιο κορβανά. Εικόνα από το μέλλον: ο δημόσιος κορβανάς άνοιξε ήδη για κάποιους. Η ΛΑΜΨΑ (που έχει τα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα) μπήκε στο πρόγραμμα δανείων με εγγύηση του Δημοσίου. Οι τράπεζες της άνοιξαν πιστωτικές γραμμές 25 εκατ. ευρώ. Το λες και προίκα στην κόρη που ανέλαβε τα ξενοδοχεία...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)