to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 17.05.2021

Διεθνή

Πολωνία: Σαράντα διπλωμάτες απευθύνουν έκκληση για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στη χώρα

Η Πολωνία αποτελεί τη χώρα με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Σαράντα διπλωμάτες στην Βαρσοβία απευθύνουν έκκληση για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην Πολωνία, την χώρα με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τα δικαιώματα της κοινότητας αποτελούν κρίσιμο θέμα στην Πολωνία, κυρίως τα τελευταία χρόνια, από την ανάληψη της εξουσίας από την υπερσυντηρητική κυβέρνηση του Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) που ηγείται εκστρατείας εναντίον αυτού που ονομάζει «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» και θεωρεί ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας είναι μία μορφή κομμουνισμού.

«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τις προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα προβλήματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες κοινότητες στην Πολωνία οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ανάλογα προβλήματα», αναφέρουν οι πρεσβευτές στην ανοικτή τους επιστολή.

«Για να προστατεύσουμε τις κοινότητες που έχουν ανάγκη προστασίας κατά των λεκτικών και φυσικών επιθέσεων και κατά της ρητορικής του μίσους, οφείλουμε να εργασθούμε από κοινού για ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις, ένα περιβάλλον ανοχής και αμοιβαίας αποδοχής».

Η επιστολή υπογράφεται από διπλωμάτες 40 χωρών, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότεροι εταίροι της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιστροπής, της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλων οργανισμών.

Τον Δεκέμβριο, το Συμβούλιο της Ευρώπης έδωσε στην Πολωνία την χειρότερη θέση της κατάταξης στην ΕΕ ως προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και κατήγγειλε ότι η πολωνική ηγεσία έχει επιδεινώσει την κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Γιάροσλαβ Κατσίνσκι θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι συνιστούν απειλή για την παραδοσιακή οικογένεια, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα συγκρίνει την «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» με τον κομμουνισμό, ενώ πολλές περιοχές της Πολωνίας έχουν ανακηρυχθεί, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, «ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ ζώνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)