to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 17.05.2021

Πολιτική

Ακόμα ένα παραλήρημα του Άδ. Γεωργιάδη: «Να αφήσετε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε»

Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας προχώρησε σήμερα το πρωί ο Άδ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή - «Να πάνε να ζητήσουν τα λεφτά τους από τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας που τους παρέσυρε», δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης επιρρίπτοντας ολοκληρωτικά τις ευθύνες στον Εμπορικό Σύλλογο - Ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση όχι μόνο τον συνδικαλισμό, αλλά και την ίδια την εργασία


Σε επίθεση προς τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας προχώρησε σήμερα το πρωί ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή οι έμποροι της Πάτρας αποφάσισαν χθες Κυριακή 16 Μαΐου να γυρίσουν την πλάτη στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Συγκεκριμένα, ο Αδ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε του ανοίγματος των καταστημάτων για δύο Κυριακές, υποστηρίζοντας ότι θα «σώσει» τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές εδώ και πολλούς μήνες. 

«Να αφήσετε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Ανάπτυξης απευθυνόμενος στους εμπόρους της Πάτρας. Ως «εξαιρετικά καλή» χαρακτήρισε την κίνηση στα μαγαζιά ο Αδ. Γεωργιάδης για την χθεσινή ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή η κίνηση στην Πάτρα ήταν υποτονική σύμφωνα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας. «Πλέον δεν λείπουν ούτε οι ώρες ούτε οι μέρες από τον κόσμο για να κάνει τις αγορές του. Έξι μήνες τώρα ανοιγοκλείνουμε και δεν βλέπουμε τα κρούσματα να πέφτουν», σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως οι έμποροι δεν έχουν δει κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την στήριξη του κλάδου τους. Σε αυτή την πραγματικότητα που περιέγραψε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κλήθηκε να απαντήσει ο υπ. Ανάπτυξης, ο οποίος επέλεξε να το κάνει με ειρωνικό τόνο και με κατηγορίες για τον Εμπορικό Σύλλογο που παρέσυρε τους καταστηματάρχες.

«Έχω το περιθώριο να φέυγω απο τον συνδικαλισμό και να βλέπω την πραγματική ροή του ΦΠΑ. Να πάνε να ζητήσουν (οι καταστηματάρχες) τα λεφτά τους από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας που τους παρέσυρε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης. 

Μάλιστα, λίγο πριν κλείσει η σύνδεση του υπ. Ανάπτυξης, ο ίδιος προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, λέγοντας: «Κλείσατε τα μαγαζιά των ανθρώπων. Δεν ντρέπεστε; Έλα σε παρακαλώ πάρα πολύ. Είμαστε 8 μήνες κλειστοί και τους είπες να μην δουλέψουν».  

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη

Μέρα 25: Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί ευνοϊκή επιλογή υπέρ των εμπορικών και των πολυεθνικών

«Η ΚΕ του ΜέΡΑ25 θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των super markets, για τις Κυριακές 16 και 23/5, μία απροκάλυπτη επίθεση ενάντια στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και στους εργαζομένους σε αυτές.

Το άνοιγμα των καταστημάτων παρά την καθολική σχεδόν αντίδραση του εμπορικού κόσμου, αποτελεί μία χαρακτηριστικότατη ευνοϊκή επιλογή –από αυτές που συνηθίζει άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη– υπέρ των εμπορικών κέντρων, των πολυεθνικών αλυσίδων και των super markets και αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που ούτως ή άλλως έχουν βάναυσα υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας.

Τέτοιες αποφάσεις οδηγούν σε πλήρη εξαφάνιση τις επιχειρήσεις αυτές, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να ακολουθεί τέτοιες πολιτικές που εξαφανίζουν τους μικρούς και μεροληπτούν ξεκάθαρα υπέρ των μεγάλων». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)