to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 17.05.2021

Πολιτική

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Παρέμβαση υπέρ του παλαιστινιακού λαού πραγματοποίησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα (16/5) - «Στεκόμαστε ενάντια στους καταπιεστές των λαών και γι' αυτό καλούμε όλους και όλες σε μαζικές διαμαρτυρίες καταδίκης του κράτους του Ισραήλ», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: 

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες επιπλέον περιστατικών ωμής βίας των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος  των Παλαιστινίων, ενώ ακολούθησαν βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίοι κλιμακώθηκαν σε καθεστώς ένοπλης σύρραξης. Πριν λίγες ώρες, το κράτος του Ισραήλ βομβάρδισε τον πύργο στον οποίο στεγάζονταν τα γραφεία πρακτορείου ειδήσεων έγκριτου διεθνούς τύπου. Παράλληλα η διεθνής κοινότητα διατήρησε για άλλη μια φορά τον καταγγελτικό της χαρακτήρα παρακολουθώντας την εκτύλιξη της θηριωδίας ουσιαστικά αμέτοχη.


Η βίαιη καταστολή σε βάρος των Παλαιστινίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παράνομη έξωση από τα σπίτια που κατοικούσαν από την δεκαετία του 1950 στην συνοικία Sheikh Jarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την συνέχιση των παράνομων εποικισμών, αποτελεί ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ειρήνη, τη συνύπαρξη των δύο λαών και την ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια. Το κράτος του Ισραήλ παρουσιάζεται για άλλη μια φορά ως ο πιστός θεματοφύλακας του καθεστώτος του απαρτχάιντ.


Αναγκαία λύση είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπό την απόλυτη στήριξη όλων των διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και η ΕΕ, των κρατικών οντοτήτων, αλλά και των λαών αυτών.


Το Ισραήλ θα πρέπει  να τερματίσει άμεσα  κάθε  διαδικασία παράνομων εποικισμών και να σεβαστεί τον Άνθρωπο και τις ελευθερίες του. 


Στηρίζουμε τη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα, μέσω της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη συνεργασία των δύο όμορων κοινοτήτων όσον αφορά την διεθνή αναγνώριση, το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και του αυτοπροσδιορισμού των λαών. Στεκόμαστε ενάντια στους καταπιεστές των λαών και γι' αυτό καλούμε όλους και όλες σε μαζικές διαμαρτυρίες καταδίκης του κράτους του Ισραήλ και την διεκδίκηση της παρέμβασης της διεθνούς κοινότητας για την άμεση και ομαλή αποκατάσταση της ειρήνης». 

Φωτογραφικό υλικό από την παρέμβαση: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)