to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:43 | 16.05.2021

Κοινωνία

Aλληλεγγύη στην Παλαιστίνη: Πορεία της ΕΕΔΥΕ προς τις πρεσβείες Ισραήλ και ΗΠΑ

Η διαδήλωση της ΕΕΔΥΕ ξεκίνησε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και κατευθύνθηκε προς τις πρεσβείες του Ισραήλ, που βομβαρδίζει ανηλεώς τη Γάζα, και των Ηνωμένων Πολιτειών - Τρίτη ημέρα διαδηλώσεων προς την ισραηλινή πρεσβεία, ενώ το Σάββατο 15/5 έγιναν διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο


(φωτ.: Ν. Χριστοφάκης)

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στην πορεία που μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας κατευθύνθηκε προς την ισραηλινή και κατόπίν την αμερικανική πρεσβεία.

Η πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία, φωτ. από 902.gr

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015. Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό και τη χώρα μας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας.

Καταστολή στην πορεία του Σαββάτου

Να σημειωθεί ότι και το Σάββατο 15/5 διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την ισραηλινή πρεσβεία, αλλά αντιμετωπίστηκαν με χημικά, αύρες και συλλήψεις από την αστυνομία.

Την Παρασκευή 14/5, επίσης, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, μετά από κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις:

Διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο 15/5 και σε δεκάδες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική, τόσο λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών στη Γάζα όσο και λόγω της επετείου των 73 χρόνων από τη «Νάκμπα»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)