to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 30.07.2013

Διεθνή

Πακιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν σε φυλακή και απελευθέρωση 248 κρατουμένων

Μαχητές οι οποίοι έφεραν αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες, όλμους και βόμβες, γκρέμισαν τους τοίχους των φυλακών στην πόλη Ντέρα Ισμαήλ Καν και εισήλθαν στο χώρο, σύμφωνα με μαρτυρίες.


Επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση 248 κρατουμένων εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν σε φυλακή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Μαχητές οι οποίοι έφεραν αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες με μηχανισμό εκτόξευσης, όλμους και βόμβες, γκρέμισαν τους τοίχους των φυλακών στην πόλη Ντέρα Ισμαήλ Καν και εισήλθαν στο χώρο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Η μάχη κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και σε αυτήν έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι αστυνομικοί.

Η επίθεση ήταν παραπλήσια με ανάλογο χτύπημα στις φυλακές της πόλης Μπάνου τον Απρίλιο του 2012, όπου είχαν απελευθερωθεί τουλάχιστον 400 κρατούμενοι.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με αναφορές, είχαν προειδοποιήσει για πιθανότητα σχετικής απόπειρας στη συγκεκριμένη φυλακή προ δύο εβδομάδων.

Η επίθεση άρχισε τα μεσάνυκτα Δευτέρας προς Τρίτη με 100 επιτιθέμενους, μερικοί εκ των οποίων φορούσαν στολές αστυνομικών, να εξαπολύουν μαζικά πυρά στους τοίχους των φυλακών.

Οι επιτιθέμενοι, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του πρακτορείου Reuters, έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ είχαν στήσει ενέδρες για τις ενισχύσεις οι οποίες θα έφθαναν στο χώρο.

Η φυλακή της πόλης είναι ιδιαίτερα παλαιά και δεν είναι σχεδιασμένη με προδιαγραφές υψηλής ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι ένοπλοι πυρπόλησαν τα αρχεία της φυλακής, καθώς και ένα γραφείο.

Η πόλη βρίσκεται στην επαρχία Κάιμπερ Παχτουνχούα, κοντά στις ορεινές περιοχές όπου ζουν διάφορες μειονοτικές φυλές του Πακιστάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)