to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν είναι να γελάς, είναι να τους φοβάσαι

Είναι τέτοιο το άγχος τους να παρουσιάσουν μια εικόνα κανονικότητας και συντεταγμένης πορείας προς το επόμενο στάδιο που εκτός από φαιδροί γίνονται επικίνδυνοι


Την αρχή έκανε προχθές ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πανηγυρίζοντας μέσω Twitter ότι «συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους», κάνοντας λόγο για τείχος ανοσίας που χτίζει η χώρα μας και βάζοντας στο ίδιο σύνολο τους εμβολιασμένους με την πρώτη δόση αλλά και αυτούς που έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους ακόμα και τον επόμενο μήνα. Δύο μέρες αργότερα, τη σκυτάλη από τον κύριο Πιερρακάκη πήρε ο υφυπουργός του, ο κ. Γεωργαντάς, που μας πληροφόρησε πως "με διπλό εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή 1,15 εκατομμύριο πολίτες, περίπου το 33% του πληθυσμού", δίνοντας μια άλλη οπτική στον πληθυσμό της χώρας αλλά και άλλη διάσταση στα μαθηματικά.

Είναι, βλέπεις, τόσο μεγάλο το άγχος τους να δικαιολογήσουν το άνευ προστατευτικών μέτρων άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων της οικονομίας που είτε μαγειρεύουν τους αριθμούς είτε καταλήγουν σε ανοησίες. Είναι τέτοιο το άγχος τους να παρουσιάσουν μια εικόνα κανονικότητας και συντεταγμένης πορείας προς το επόμενο στάδιο που εκτός από φαιδροί γίνονται και επικίνδυνοι. Γιατί είναι επικίνδυνο να δημιουργείς κλίμα υγειονομικής ασφάλειας στους πολίτες που είτε έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου είτε, ακόμη χειρότερα, έχουν απλώς κλείσει ραντεβού να εμβολιαστούν. Είναι επικίνδυνο να προκαλείς ενός τέτοιου είδους εφησυχασμό, την ώρα που η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για ποσοστά ανοσίας μόνο αφού έχει περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά από και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Είναι επικίνδυνο να φουσκώνουν τα νούμερα, να φουσκώνουν με ανοησίες τα μυαλά του κόσμου, μόνο και μόνο για να φουσκώνουν οι ίδιοι με υπερηφάνεια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να μας πείσουν πως όλα είναι έτοιμα να υποδεχτούμε τους τουρίστες. Και δεν είναι για γέλια ούτε τα παραμύθια τους ούτε και τα μαθηματικά τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)