to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 09.05.2021

Πολιτική

Τα μαζεύει μετά την κατακραυγή ο Πατέλης για τους... «τεμπέληδες με διδακτορικό»

Ο Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε συγγνώμη για την διατύπωσή του, προσπαθώντας, εμμέσως να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα (;) ότι «δεν είναι πολιτικός» - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η καθυστερημένη συγγνώμη του κ. Πατέλη, που θεωρεί ότι όσοι νέοι επιλέγουν να ασχοληθούν με την επιστήμη τους είναι τεμπέληδες, είναι παντελώς προσχηματική»


Ατυχή και λανθασμένη χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έπειτα από τον ορυμαγδό αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «τεμπέληδων με διδακτορικό».

Ο Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε συγγνώμη για την διατύπωσή του, προσπαθώντας, εμμέσως να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικός.

Μας ενημέρωσε, ακόμη, ότι έχει διδακτορικό από το Princeton, ότι δούλεψε σα σκυλί για να το αποκτήσει και ότι, τελικά, θαυμάζει όσους επιχειρούν να κάνουν διδακτορικό. Εκείνους, δηλαδή, που στην προηγούμενη τοποθέτησή του έλεγε, εμμέσως τεμπέληδες, και πως δεν θα τους προσλάμβανε...

Το βίντεο, με τον στενό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι ένας άνθρωπος που κάνει διδακτορικό δείχνει ότι «δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά», προκάλεσε εύλογα σφοδρές αντιδράσεις.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την απάντηση Πατέλη:


Η καθυστερημένη συγγνώμη του κ. Πατέλη, που θεωρεί ότι όσοι νέοι επιλέγουν να ασχοληθούν με την επιστήμη τους είναι τεμπέληδες, είναι παντελώς προσχηματική. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει εδώ και δύο χρόνια με τα πεπραγμένα της την αντίληψη που έχει για τους νέους και τους επιστήμονες της χώρας.

Πρώτα υποτίμησαν τα πιο μορφωμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας με το φιάσκο του σκοιλ-ελικικού.

Στη συνέχεια για μήνες συκοφάντησαν τη νεολαία που εργάζεται και σπουδάζει κάνοντας λόγο για «ανεύθυνους που διασπείρουν τον κορωνοϊό».

Μετά αποφάσισαν εν μέσω πανδημίας να πετάξουν 25.000 δεκαοχτάχρονους εκτός πανεπιστημίων για να έχουν πελατεία τα κολέγια.

Και τώρα προωθούν ένα νομοσχέδιο που θα καταργεί το οκτάωρο και τους καταδικάζει να δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, χωρίς κανέναν έλεγχο της αυθαιρεσίας

Δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)