to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 05.05.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Απαράδεκτο, ακατανόητο και αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθούν οι Χατζηδάκης-Μητσοτάκης

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη)


Σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη):

Για το άνοιγμα στην εστίαση, ο Γιάννης Μπαλάφας τόνισε:

Το άνοιγμα στην εστίαση είναι ένα θετικό βήμα για την οικονομία. Το παρατεταμένο lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν χρονικά υπερβολικό, απολύτως αποτυχημένο από άποψη στόχων και καταστροφικό για την οικονομία, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Εδώ και καιρό είχαμε τονίσει ότι οι συνθήκες στην χώρα μας, με δεδομένη τη δυνατότητα της χρήσης υπαίθριων χώρων, επέτρεπαν την λειτουργία της εστίασης, τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επανέναρξη της λειτουργίας της εστίασης βρίσκει ένα στα πέντε καταστήματα να αδυνατούν να ανοίξουν, κυρίως λόγω έλλειψης προμηθειών, δηλαδή έλλειψη ρευστότητας. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις καταστημάτων που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι το άνοιγμα πρέπει να συνοδευτεί με ένα είδος ενίσχυσης και να μην αφήσει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις “στην τύχη τους”.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι κύρια έγνοια μας είναι η προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην υπάρξει εφησυχασμός. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δυστυχώς, βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης μία αδικαιολόγητη ευφορία και μία προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης. Μπορεί το ιικό φορτίο να είναι πτωτικό, αλλά βλέπουμε ότι καθημερινά έχουμε 70 θανάτους, ενώ οι εμβολιασμοί είναι ακόμα σε χαμηλά ποσοστά. 

Χρειάζεται, επομένως, πολύ προσοχή για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, όπως συνέβη πέρυσι  το καλοκαίρι που ο ανέμελος κ. Μητσοτάκης καλούσε τον κόσμο να έρθει για διακοπές, με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, χωρίς να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ελέγχου. 

Για την αυριανή απεργία για το αντεργατικό νομοσχέδιο, ο βουλευτής επεσήμανε:

Η αυριανός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συνδυάζεται με πανελλαδική απεργία- απάντηση των εργαζόμενων στο απαράδεκτο, ακατανόητο και αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθούν οι Χατζηδάκης-Μητσοτάκης. Αιχμή αποτελούν η κατάργηση του 8κτάωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες και η κατάργηση των ΣΣΕ. Καταργούνται εργασιακά δικαιώματα για τα οποία πάλεψαν οι εργαζόμενοι από τον 19ο αιώνα. 150 χρόνια μετά τις ματωμένες κινητοποιήσεις του Σικάγο το 1886 οι Χατζηδάκης-Μητσοτάκης ανοίγουν πάλι αυτό το κεφάλαιο σαν να μην έχει υπάρξει παρελθόν και, μάλιστα, σε μια περίοδο που η οικονομία και τα εισοδήματα έχουν πληγεί από την πανδημία και τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

​ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)