to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 05.05.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: Μνημονιακού τύπου προαπαιτούμενα και «Ταμείο Ανάκαμψης για λίγους» από τη ΝΔ

Συνέντευξη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης»


«Το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά τη χρηματοδότηση λίγων, στο όνομα των οποίων η Ν.Δ. θα κλειδώνει μνημονιακού τύπου προαπαιτούμενα»

Σημεία από τη συνέντευξη:

«Ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να διχάσει και να σπάσει το ευρύ μέτωπο συναντίληψης που διαμορφώθηκε, στην πορεία της πανδημίας, μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων για την ανάγκη ενός επεκτατικού προγράμματος στήριξης τόσο της ΜμΕ όσο και της εργασίας. Ενός μετώπου που αποτελεί κατάκτηση για τις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά αγκάθι για τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και τον Απόστολο Λυκεσά. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «το σχέδιο Μητσοτάκη-Πισσαρίδη προκρίνει να αφεθούν στο έλεος του Θεού οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, να συμπιεστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι μισθοί», καλώντας όλους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, επεσήμανε ότι αυτά θα δοθούν μέσω των τραπεζών, κάτι που σημαίνει τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ανέφερε πως «είναι βέβαιο ότι μαζί με το πλαίσιο των έργων που έχουν υποβληθεί στην Ε.Ε., η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποβάλει και προϋποθέσεις πολιτικής, για αυτό και κρατά το σχέδιο ως επτασφράγιστο μυστικό». Πρόσθεσε, δε, ότι «το Ταμείο αφορά τη χρηματοδότηση λίγων και εκλεκτών, στο όνομα των οποίων η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κλειδώνει μνημονιακού τύπου προαπαιτούμενα».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» την οριακή απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς «έρχεται σε αντίθεση με τη θέση που πήρε η ελληνική και η διεθνής επιστημονική κοινότητα απέναντι στους βάρβαρους κυβερνητικούς σχεδιασμούς». Για να συμπληρώσει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Υπήρχε δρομολογημένη λύση από τη δική μας κυβέρνηση, για “μετρό και αρχαία”, αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε. Ούτε μετρό είχαμε τον Απρίλιο του 2021, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης ούτε αρχαία. Μόνο καθυστερήσεις και αποζημιώσεις στον εργολάβο».

Τέλος, για την εξέλιξη της προανακριτικής σημείωσε ότι «έχουμε μια διαδικασία απέναντι σε μία κυβέρνηση, η οποία τήρησε το Σύνταγμα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και εισέπραξε χρήματα από τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτός είναι και ο λόγος που μας εκδικούνται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)