to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 05.05.2021

Πολιτική

Παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την υπεράσπιση του 8ωρου σε πλατείες της Αθήνας

Οι ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αθήνας πραγματοποίησαν πολιτιστικές παρεμβάσεις σε πλατείες της Αθήνας ως κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της εργατικής Πρωτομαγιάς, αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου


H Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας διοργάνωσε, την Τρίτη 4 Μαΐου, πολιτιστική παρέμβαση σε πλατείες της πόλης ως κάλεσμα στην Εργατική Πρωτομαγιά στις 6 Μαΐου.

Η παρέμβαση έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη Θεματική Επιτροπή Πολιτισμού της Ν.Ε. Α' Αθήνας με την υπεύθυνή της Τζένη Αρσένη.
Φορτηγό διακοσμημένο με πανό ξεκίνησε το πρωί από την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, έκανε στη συνέχεια στάσεις στη Φωκίωνος Νέγρη, στην πλατεία Αυδή και στην πλατεία του σταθμού στο Θησείο.

Οι καλλιτέχνες, Δημήτρης Καρούσος και Άννα Καραγεωργιάδου, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, ενώ η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου διάβασε κείμενο -χιουμοριστικό μεν, κατατοπιστικό δε.

Μέλη των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α' Αθήνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα

Φωτογραφία-βίντεο:   Άγγελος Καλοδούκας

Κινητοποιήσεις και στην Β. Αθήνα

Σε νεα , δεύτερη φάση πολιτικών δράσεων προχώρησαν σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας και οι τοπικές Οργανώσεις Μελών , ως συνεχιζόμενη ενημέρωση των εργαζομένων για τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, με ταυτόχρονο κάλεσμα τους για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στις πλατείες οκτώ (8) μεγάλων Δήμων της περιοχής (Κηφισιά , Μαρούσι , Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία , Βριλήσσια , Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή , Χολαργό) , εκατοντάδες μέλη του κόμματος τηρώντας τα μέτρα προστασίας , με πανό , φυλλάδια και αφίσες συζήτησαν με τους πολίτες για τα νεα αντεργατικά σχέδια που η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει να φέρει για ψήφιση. Σχέδια  καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος , επίτασης των ανισοτήτων υπέρ του μεγάλου πλούτου , συντριβής κατακτήσεων , αποστέρηση ελπίδων και ονείρων των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή.

Να είναι βέβαιη η κυβέρνηση , πως οι εργαζόμενοι , παρά την πανδημία και με εφαρμογή όλων των πρωτόκολλων ,  θα υπερασπιστούν την ζωή τους ενωτικά και αγωνιστικά με κάθε τρόπο .
Αυτό το μήνυμα θα το εισπράξει και με την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά , αλλά και σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην συνέχεια.

Όχι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όλοι στην απεργία και την μεγάλη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6.5 στις 11πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Μαρούσι

Αγία Παρασκευή

Ν. Ιωνία

Βριλήσσια

Κηφισιά

Ηράκλειο

Χαλάνδρι

Χολαργός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)