to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 25.04.2021

Διεθνή

Ιράκ: Ο πρωθυπουργός έπαυσε από τα καθήκοντά του τον υπ. Υγείας

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας Χασάν αλ Ταμίμι θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 82 ανθρώπους.


Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουστάφα Αλ Καντίμι έπαυσε από τα καθήκοντά του τον υπουργό Υγείας μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε νοσοκομείο της Βαγδάτης όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας Χασάν αλ Ταμίμι θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 82 ανθρώπους.

Ο κυβερνήτης της Βαγδάτης, ο Μοχάμεντ Τζαμπέρ, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα τη συγκρότηση ερευνητικής επιτροπής για την τραγωδία αυτή, θα δώσει επίσης κατάθεση, όπως και ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της ανατολικής Βαγδάτης. «Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα παρουσιαστούν εντός πέντε ημερών στην κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Καζίμι.

Η πυρκαγιά, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης 110 άνθρωποι, φέρεται να προκλήθηκε από την έκρηξη φιαλών οξυγόνου στο νοσοκομείο.

Η Ουάσινγκτον προσφέρθηκε να βοηθήσει

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόσφερε βοήθεια στο Ιράκ, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19.

Η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με την ιρακινή κυβέρνηση και προσέφερε τη βοήθειά της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν εξερράγησαν φιάλες οξυγόνου και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 82 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 110.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Ιράκ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)