to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 27.07.2013

Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στη Μεσαρά Ηρακλείου - Πυρκαγιά και σε Ρόδο - Σέριφο

Εφιαλτικές ώρες ζούνε οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, σύμφωνα με το τοπικό flashnews.gr, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια και η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη στο χωριό Πηγαιδάκια και στο Αντισκάρι το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά από τους κατοίκους. Με το πρώτο σκοτάδι, τα 3 αεροπλάνα που επιχειρούσαν αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις ρίψεις νερού.


Ενημέρωση, ως τις 9 το βράδυ του Σαββάτου:  Εκτός από τη φωτιά στη Μεσαρά, που συνεχίζει ανεξέλεγκτη και με ισχυρούς ανέμους να εμποδίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, ενώ ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της νότιας Ρόδου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των αεροπλάνων που επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε λίγο πριν τις 8 το ΑΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Μαρίνα στη Σέριφο. Η πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στο χωριό Αβέσσαλος καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρεί πυροσβεστικό όχημα, πεζοπόρο τμήμα και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Μεσαρά Ηρακλείου



Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο αποτελούμενη απο δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, καθώς και απο οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, ενώ λίγο μετά τη 1:30 στην μάχη της κατάσβεσης προστέθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Ηράκλειο και περίπου στις 4:30 μμ και το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Χανιά. Όλα τα εναέρια μέσα ωστόσο αποσύρθηκαν μόλις έπεσε η νύχτα. 





Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.





Η πυρκαγιά  "πέρασε" από την Πόμπια σε απόσταση λίγων μέτρων απο τα σπίτια καθώς και απο το χωριό Αληθινή ενώ, τα πύρινα μέτωπα με την βοήθεια των ανέμων κατευθύνθηκαν  προς τα χωριά Πηγαιδάκια και Αντισκάρι απειλώντας κατοικίες και αποτεφρώνοντας ότι βρεθεί στο διάβα τους, ενώ έχουν καεί έξι θερμοκήπια, δεκάδες αιγοπρόβατα και ελαιοκαλλιέργειες.









2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)