to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 21.04.2021

Πολιτική

N. ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στην πρόσκληση της ΟΝΝΕΔ για κοινή δήλωση υπέρ του εμβολιασμού

Απάντηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για τη πρόσκληση κοινής ανακοίνωσης η οποία «θα αναφέρεται μόνο στην αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού»


Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης απευθύνθηκε στις νεολαίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να συνυπογράψουν κοινή δήλωση υπέρ του εμβολιασμού.

Βεβαίως η μονοθεματικότητα της πρότασης καταδεικνύει και τον επικοινωνιακό της χαρακτήρα καθώς μια κοινή απεύθυνση προς τη νεολαία της χώρας δε μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πίστη στο εμβόλιο χωρίς να τονιστούν οι προφανείς αλήθειες που κατέκτησε η ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των τριών lock down.

Αναφερόμαστε σαφώς στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, στην αναφορά στο εμβόλιο ως κοινωνικό αγαθό και το αίτημα σπασίματος της παντέντας του, στην εισαγωγή και των εναλλακτικω΄ν θεραπειών του Covid-19.

Επιπλέον σε μια περίοδο που η νεολαία σχεδόν εμμονικά στοχοποιείται ως φορέας επιπολαιότητας για να δικαιολογηθούν οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης στις εστίες υπερμετάδοσης του ιού δηλαδή τους χώρους εργασίας και τα μέσα ενημέρωσης θα ήταν υποκριτικό μια κοινή δήλωση να μην καυτηριάζει τη στάση αυτή.

Ενώ ο κ. Αλεξίου αντιπροτείνει στον Π. Μαρινάκη να στηριχθεί και από την ΟΝΝΕΔ η πανευρωπαϊκή καμπάνια Right2Cure.

Ολόκληρη η απάντηση του Σωτήρη Αλεξίου, γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση της ΟΝΝΕΔ:

Προς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκη
Προς τους εκπροσώπους των πολιτικών νεολαίων των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Το εμβόλιο αποτελεί ένα βασικό όπλο της ανθρωπότητας για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας. Υπό αυτή την έννοια, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού και, μάλιστα, έχει αντιπαρατεθεί ανοιχτά με σκοταδιστικές και αντιεπιστημονκές αντιλήψεις που οδηγούν στην απομάκρυνση του κόσμου από τον εμβολιασμό.

Όμως, το εμβόλιο που παράχθηκε με δημόσιο χρήμα, κατέληξε να είναι μέσο πλουτισμού των μεγάλων φαρμακευτικών, δημιουργώντας νέους ανταγωνισμούς και ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων χωρών, οδηγώντας σε χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, λοιπόν, με χαρά θα πραγματοποιούσαμε μια καμπάνια για να σπάσει η πατέντα και το εμβόλιο να γίνει κοινωνικό αγαθό, εύκολα παραγόμενο από κάθε χώρα, ώστε να βάλουμε τη ζωή πάνω από τα κέρδη των πολυεθνικών.

Παρολαυτά, θα ήταν υποκριτικό από την πλευρά μας να συναινούσαμε σε μια από κοινού καμπάνια με την ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει την Εργασία, την Παιδεία, το ΕΣΥ, να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία και να βάλει τη γενιά μας να εργάζεται χωρίς υγειονομική ασφάλεια για δέκα και δώδεκα ώρες τη μέρα.

Η μάχη που πρέπει να δώσουν οι πολιτικές οργανώσεις της νεολαίας, για εμάς, πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, της συνταγογράφησης του διαγνωστικού τεστ για όλους και όλες, για ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Το στοίχημα είναι να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω και να μπορούμε να ανασάνουμε ξανά και, δυστυχώς, η ΝΔ βάζει συνεχώς εμπόδια που θα υπερνικήσουμε.

ΥΓ. Καλούμε τα μέλη των πολιτικών Νεολαιών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, αλλά και κάθε νέο και νέα να υπογράψουν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Right2Cure, για την άρση
της πατέντας στα εμβόλια διαθέσιμη εδώ.

Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλώ να αναλάβουμε δράση για να δηλώσουμε όλοι μαζί την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της νέας γενιάς στον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι οι πολιτικές νεολαίες να απευθύνουν μια κοινή δημόσια δήλωση η οποία θα αναφέρεται μόνο στην αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η δράση θα απευθύνεται σε κάθε νέα και νέο της χώρας μας και μπορεί να υλοποιηθεί είτε με μια κοινή γραπτή δήλωση, είτε μέσα από ένα σύντομο βίντεο στο οποίο θα συμμετέχει μία ή ένας εκπρόσωπος από κάθε οργάνωση νεολαίας. Θα δημοσιοποιηθεί, δε, μόλις ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για να κλείσουν τα ραντεβού τους οι ηλικίες κάτω των 40 ετών.

Η πρότασή μας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μια εθνική προσπάθεια που υπερβαίνει πολιτικές ιδεολογίες, κόμματα, νεολαίες και διαφορές. Πιστεύουμε βαθιά ότι η δική μας γενιά μπορεί να δείξει έμπρακτα πως στην πιο σημαντική στιγμή είναι ενωμένη και πιο ώριμη από κάθε άλλη, δείχνοντας το δρόμο σε όλους.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)