to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:53 | 20.04.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Η δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής των Ειδικών δείχνει τις κυβερνητικές πιέσεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει πρόταση σε συνεννόηση με ειδικούς για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης. Η πρόταση προβλέπει λειτουργία μόνο σε υπαίθριους χώρους και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», σημείωσε ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε τηλεοπτική συνέντευξή του


Η συνέντευξη του Γ. Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (στoυς δημοσιογράφους Γ. Σιαδήμα και Β. Σκουρή), στην οποία αναφέρθηκε:

Στην πανδημία και τις μετακινήσεις του Πάσχα

Η όποια άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις για τις γιορτές του Πάσχα θα πρέπει να είναι απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Η πρόσφατη δημοσίευση των πρακτικών της επιτροπής μετά από απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ δείχνει ξεκάθαρα τις κυβερνητικές πιέσεις προς τους επιστήμονες με πρόσχημα την “εκτόνωση των πολιτών”.

Άλλη μία απόδειξη της κυβερνητικής πίεσης προς τους επιστήμονες είναι ότι πολύ συχνά υπουργοί προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της επιτροπής. Ας εμπιστευθεί, επιτέλους, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την επιτροπή που απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες και να τους αφήσει να ασκήσουν σωστά και απερίσπαστα το έργο τους. Οι αποφάσεις τους κρίνουν ζωές.


Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για άνοιγμα της εστίασης

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει πρόταση σε συνεννόηση με ειδικούς για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης. Η πρόταση προβλέπει λειτουργία μόνο σε υπαίθριους χώρους και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είναι μια πρόταση λογική που μπορεί να αντιμετωπίσει παράλληλα τα φαινόμενα συνωστισμού που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στις πλατείες. Είναι προτιμότερο ο κόσμος να βρίσκεται σε τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα αντί να συναθροίζεται ανεξέλεγκτα. Η κυβέρνηση οφείλει αφού συζητήσει με την Επιτροπή, να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Ως προς την κατάσταση που δημιουργείται στις πλατείες από τις συναθροίσεις, η γνώμη μου είναι ότι αυτές περικλείουν κινδύνους που πρέπει να αποφευχθούν. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί και να κατανοήσει τους λόγους που οδηγούν, κυρίως τη νεολαία, στις ενέργειες αυτές.

Απέναντι στους νέους απαιτείται η χρήση πειθούς και όχι επιβολής. Και επίσης, πρέπει πρώτη η κυβέρνηση να δίνει το παράδειγμα και όχι να λειτουργεί “ανέμελα” όπως ο κ. Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και στην Ικαρία ή ο κ. Γεωργιάδης που βαπτίζει παράνομα.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεται η κυβέρνηση να μην υπάρχουν μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις εν μέσω πανδημίας, θα πρέπει, τώρα, να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη. Ένα νομοσχέδιο που καταργεί την οκτάωρη εργασία, θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί τις ΣΣΕ, μειώνει μισθούς κ.λπ. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο διχάζει την κοινωνία τη στιγμή που απαιτείται πανστρατιά και ενισχυμένη κοινωνική συνοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)