to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 20.04.2021

Κοινωνία

Συνεχίζουν να είναι πλήρεις οι ΜΕΘ - 100 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σήμερα στην Αττική

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται καθημερινά - «Δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε ασθενείς», δηλώνει ο Ν. Καπραβέλος - «100 διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ» τονίζει ο Π. Παπανικολάου


Για πληρότητα 100% στις ΜΕΘ έκανε λόγο σήμερα «Στο Κόκκινο» ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. «Δεν έχουμε που να νοσηλεύσουμε ασθενείς και δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων, χωρίς ανίχνευση του κρούσματος, χωρίς ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Μπορεί το τρίτο κύμα να μην έχει τη θνητότητα του δεύτερου κύματος, έχει όμως όγκο και διάρκεια. Η πανδημία είναι εδώ και δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να ωραιοποιεί την κατάσταση ή να μιλά για ανοίγματα .

Ο πολίτης χρειάζεται να προσέξει και η πολιτεία να αλλάξει τη στρατηγική της, να ενισχύσει τα τεστ ενόψει των νέων στελεχών του ιού, να εντοπίσει την μόλυνση, να ελέγξει το κρούσμα, κι όχι να περιορίζει τη μετακίνηση.

Η μόλυνση πρέπει να ελεγχθεί στην κοινωνία. Η θύελλα δεν πέρασε ακόμα. Μπορεί να εμφανίζεται μια σταθεροποίηση των εισαγωγών και να μην έχουμε την τρομερή πίεση του Νοεμβρίου, όπου πέθαιναν 70 άνθρωποι μέσα στην Εντατική και 210 εκτός, αλλά κι οι 43 κλίνες Εντατικής στο Παπανικολάου είναι γεμάτες από ανεμβολίαστους πολίτες που ο καθένας είναι ξεχωριστός και μοναδικός.

Ο Νίκος Καπραβέλος εκτίμησε ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 5 χρόνια μέχρι να εκριζωθεί ο ιός, τονίζοντας ότι χρειάζεται επένδυση μακράς πνοής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο ΕΣΥ.

Π. Παπανικολάου: 100 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Παράλληλα, ο ΓΓ της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, Π. Παπανικολάου, σημείωσε σήμερα το μεσημέρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως 100 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι  βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, ανεφερε: «20/4/21, ώρα 1.30 μμ : 100 (εκατό) συνάνθρωποι βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ σε Αττική και γύρω περιοχές στην επίσημη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Αυτή είναι η πιο σημαντική είδηση της ημέρας κι όμως δεν θα την μάθετε από τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)