to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρίγκιπας στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος

Σ' έναν σπουδαίο τελικό κόντρα στον εξαιρετικό Αντρέι Ρούμπλεφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε εκ νέου κυριαρχικός και κατέκτησε το τουρνουά του Μόντε Κάρλο με 2-0 σετ (6-3, 6-3). Αυτό ήταν το πρώτο Masters που κατακτά ο Έλληνας πρωταθλητής.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του στο Masters του Μόντε Κάρλο, καθώς κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας στον τελικό του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-3) μετά από μία ώρα και 11 λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δύσκολο έργο εξ αρχής κόντρα στον εξαιρετικό Αντρέι Ρούμπλεφ, No8 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ο Ρώσος στα προημιτελικά είχε αφήσει εκτός τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης όμως ήταν αποφασισμένο για αυτό το τρόπαιο, παρουσιάστηκε σταθερό σ' όλη τη διάρκεια του Masters και υπέταξε στα δύο σετ τον πολλά υποσχόμενο και χαρισματικό στο χώμα αντίπαλό του, που άργησε να μπει στο παιχνίδι.

Παρότι οι συναντήσεις με τον Ρούμπλεφ ήταν ισορροπημένες (4-4 η παράδοση πριν τον σημερινό τελικό σε επίσημους και μη αγώνες) ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, είχε μεγαλύτερη διαύγεια και ήταν συνεπής ως το τέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η παρουσία του και στο δεύτερο σετ, που έκανε από νωρίς μπρέικ και το εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος. Σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα ο Τσιτσιπάς προσπαθούσε με βαθιά χτυπήματα να ζορίσει τον Ρούμπλεφ στο wrong foot, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι μ' αυτά τα χτυπήματα δυσκολευόταν να απαντήσει ο αντίπαλός του.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πιο εντυπωσιακός, έβαλε περισσότερο πλουραλισμό στα χτυπήματά του επιστρατεύοντας ορισμένα εντυπωσιακά dropshots και passing shots.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)