to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 16.04.2021

Οικονομία

Φρένο στον Άδωνι από την Επιτροπή: Προς αναβολή το άνοιγμα πολυκαταστημάτων

O υπουργός που κατέκρινε τα μέτρα - ακορντεόν θα αναγκαστεί για ακόμη μια φορά σε κωλοτούμπα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων


Αρνητικοί εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι ως προς το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων παρά τις πιέσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης να χαλαρώσουν κι άλλο τα μέτρα στο λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της συνεκτιμά όλα τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και θα κάνει τις εισηγήσεις της.

Πέμπτη και Παρασκευή τα νούμερα σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνώσεις έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στους ειδικούς οι οποίοι προβληματίζονται ιδιαίτερα για τις συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία και τον κίνδυνο που διατρέχει το ήδη επιβαρυμένο πάνω από τα όρια του σύστημα υγείας. 

Δύσκολα λοιπόν θα δώσουν το «πράσινο φως» για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στο λιανεμπόριο.

Η εισήγηση θα συντείνει προς το παρόν στην εφαρμογή του μέτρου click-away και click-inside για το λιανεμπόριο μετά από ραντεβού και η κυκλοφορία των πολιτών προς και από τα καταστήματα με μήνυμα SMS στο 13032 για διάστημα 3 ωρών.

Επιπλέον οι ειδικοί είναι αρνητικοί και για την επέκταση του ανοίγματος στα κέντρα αισθητικής.

Πονοκέφαλος για ειδικούς και κυβέρνηση το Πάσχα που πλησιάζει και πλέον θα πρέπει να πάρουν οριστικά αποφάσεις. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με τις μετακινήσεις τις ημέρες εκείνες λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας από το πολύμηνο lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν πως το άνοιγμα προς τα χωριά θα φέρει περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο, το ζήτημα και οι όποιες αποφάσεις θα εξετασθούν εκτενώς την επόμενη εβδομάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)