to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κοίτα ποιος μιλάει για... κουλτούρα πληρωμών

Οι ανακοινώσεις Τσίπρα, τα 308 εκατ. που χρωστά η Ν.Δ. και ο κ. Σταϊκούρας


«Θα επαναφέρει τον Νόμο Κατσέλη, στον οποίο κρύφτηκαν όλοι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές..., δηλαδή αυτοί με τα υψηλά εισοδήματα και τη μεγάλη περιουσία; Ένας νόμος που επέτρεψε την εκτενή κατάχρηση, πλήττοντας την κουλτούρα πληρωμών... που επέτρεπε σε κάποιον με σπίτι αξίας 500.000 ευρώ να πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα, δηλαδή θα ξεχρέωνε σε 400 χρόνια».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η «απάντηση» Σταϊκούρα στις ανακοινώσεις Τσίπρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Βεβαίως, "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Γιατί, αλήθεια, στις πόσες δόσεις έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές της Ν.Δ. προς τις τράπεζες; Η Νέα Δημοκρατία έφτασε να χρωστά 308.665.292,22 εκατομμύρια ευρώ το 2019, βάσει του ισολογισμού της, 30 εκατομμύρια επιπλέον από το 2018, όπου χρωστούσε 278.951.569,84. Δηλαδή επί διακυβέρνησής της τα δάνειά της δεν εξυπηρετούνται και αυξάνονται λόγω μη καταβαλλόμενων τόκων.

Τουτέστιν: κοίτα ποιος μιλάει για πλήγμα στην... κουλτούρα πληρωμών.

Είναι γνωστό ότι λυσσαλέο πόλεμο και υπονόμευσή τους από την πρώτη στιγμή δέχτηκαν από τις τράπεζες τόσο ο Νόμος Κατσέλη όσο και οι πλατφόρμες εξωδικαστικού συμβιβασμού (που, δυστυχώς, δεν ήταν δεσμευτικές. Τώρα θα είναι...).

Ο κ. Σταϊκούρας έχει αντιγράψει τις τοποθετήσεις των τραπεζιτών.

Ευτυχώς που ο Άρειος Πάγος με απόφασή του κατέρριψε παρόμοιες αιτιάσεις. Και το άθλιο επιχείρημα ότι οι δανειολήπτες ξεγέλασαν τις τράπεζες όταν δανείστηκαν (λες και δεν προσκόμιζαν εκκαθαριστικά εφορίας και Ε9) κατέρρευσε....

ΥΓ.: Και επειδή τα πολλά δάνεια της Ν.Δ. είναι στην Πειραιώς, η επικείμενη πώλησή της έχει... ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)