to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 13.04.2021

Πολιτική

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Βαριά η επιβάρυνση των παιδιών της Γ' Λυκείου - Να μην ισχύσει φέτος το σύστημα εισαγωγής Κεραμέως

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει την κυβερνητική αφωνία για το κεντρικό αίτημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων να μην εφαρμοστεί φέτος η Τράπεζα Θεμάτων και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το οποίο θα οδηγήσει τουλάχιστον 25.000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ, με την κυβέρνηση να δοκιμάζει τις αντοχές των παιδιών της πανδημίας σε εκπαιδευτικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία​:

Με ποσοστό - ρεκόρ 60,5% σε αρνητικές γνώμες (δημοσκόπηση GPO), η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ηγείται της πτωτικής τάσης όλης της κυβέρνησης. Αμετανόητη, χωρίς να έχει υποβληθεί στο self-test της επίγνωσης και της αυτοκριτικής, διασπείρει στην εκπαιδευτική κοινότητα τον ιό της ανικανότητας, της αδιαφορίας και της ανυποληψίας.

Πιεσμένη από τις αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και το σκάνδαλο Cisco (περισσότερα εδώ: paratiritirio.edu.gr/tilekpaideys-cisco), τα διαρκή προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και τα εγκληματικά λάθη στο «άνοιξε - κλείσε» των σχολείων, εξαπολύει για μια ακόμη φορά άσφαιρα πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τον προέδρό του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς και τις Ομοσπονδίες τους, οι οποίες καυτηριάζουν τις πολιτικές της επιλογές.

Η υπουργός Παιδείας, όσο και αν προσπαθεί να «θολώσει το τοπίο», δεν μπορεί να αρνηθεί πως τα σχολεία στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά περισσότερο διάστημα από όλα τα σχολεία των χωρών της Ευρώπης. Η επιλεκτική σιωπή της για το γεγονός αυτό καταμαρτυρά το μέγεθος της ευθύνης και της αμέλειας τόσο του υπουργείου Παιδείας όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης.

Αφωνία επίσης για το κεντρικό αίτημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων να μην εφαρμοστεί φέτος η Τράπεζα Θεμάτων και το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), το οποίο θα οδηγήσει τουλάχιστον 25.000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ, με την κυβέρνηση να δοκιμάζει τις αντοχές των παιδιών της πανδημίας σε εκπαιδευτικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Αντί για μέτρα στήριξης, ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

Αντί για επιπλέον θέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, δραστική περικοπή των εισακτέων.

Αντί για κάλυψη των μορφωτικών κενών και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των νέων, βίαιη καταστολή και αστυνομοκρατία.

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)