to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 09.04.2021

πηγή: Αυγή

Αθλητισμός

Ενόργανη γυμναστική: Ονόματα και περιστατικά καταθέτουν τα θύματα - Αυξάνονται οι καταγγελίες

Ο κατάλογος των καταγγελλόντων ξεπερνάει τους 30 καθώς στην αρχική επιστολή των 22 αθλητών και αθλητριών προστέθηκαν κι άλλα ονόματα


Την αποφασιστική τους πρόθεση να καταθέσουν συγκεκριμένα ονόματα και περιστατικά, δήλωσαν μέσω του δικηγόρου τους Αλέξανδρου Αδαμίδη, οι 22 αθλητές και αθλήτριες  όταν κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Μάλιστα όπως τόνισε ο δικηγόρος σε δήλωσή του ο κατάλογος των καταγγελλόντων ξεπερνάει πλέον τους 30.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των αθλητών ενώ στην αρχή «υπολογίζαμε ότι τα περιστατικά έφταναν μέχρι το 2010, πλέον προσεγγίζουμε από τις καταγγελίες που δέχομαι το σήμερα» μη αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο για προσφυγή ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο κατάλογος των καταγγελλόντων ξεπερνάει πλέον τους 30, καθώς στην αρχική επιστολή των 22 αθλητών και αθλητριών προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προστέθηκαν κι άλλα ονόματα, ανάμεσα στα οποία είναι και γονιών, παιδιά των οποίων ασχολούνται σήμερα με την γυμναστική.

Σε ερωτήσεις για το ποια είναι τα πρόσωπα που αφορούν της καταγγελίες ο Αλ. Αδαμίδης, σημείωσε πως πρόκειται για προπονητές συλλόγων αλλά και σε επίπεδο εθνικής ομάδας, προσθέτοντας μάλιστα ότι «κάποιοι έχουν θέσεις και ασχολούνται ακόμη με τον αθλητισμό».

Παράλληλα, ζήτησε από τους θύτες, κατ' εντολή των αθλητών και αθλητριών που εκπροσωπεί νομικά, «να σταματήσουν τη συγγνώμη και εμπράκτως να τη δείξουν με παραιτήσεις».

Μιλώντας τέλος για το πώς βιώνουν ψυχολογικά την κατάσταση οι εντολείς του, έκανε λόγο για «φορτισμένη συναισθηματικά κατάσταση», πλην όμως διαβεβαίωσε πως θα «αντέξουν την πίεση», καθώς, όπως είπε, «είναι αποφασισμένοι» «Αυτό είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο που μας δίνουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)